DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C

“Bodrum’da Rant Başkadır Reisim”

Aktur tatil sitesi

“Bodrum’da Rant Başkadır Reisim”

“Bodrum’da Rant Başkadır Reisim”

“Yemin etsem başım ağrımaz” denir ya gerçekten yemin etse başı ağrımaz. “Ne yemini konu nedir?” diyorsunuz hani başkan Aras diyor ya “bir metrekare yeri bile imara açmadım” diye, insanın inanası geliyor.

İmara açtığı alanlar şöyle dursun “Ankara’dan yapılıyor” dediği imar planlarında suç ortaklığına devam ediyor.

Milas Fesleğen, Bodrum Mazı Mahallelerinde yapılma aşamasında olan Rüzgar Enerji Santrallerine karşı amansız bir mücadele içerisinde olan Sayın Başkan  Aras unutuyor, kendi verdiği bir olur yüzünden bu işlerin Mazı Halkının başına bela olduğunu.

Bu günkü hikayemiz  “Bodrum’da Aşk Başkadır Güzelim” yerine “Bodrum’da Rant Başkadır Reisim” Söz ve müzik Ahmet Aras.

Yerel seçimlere beş ay kala CHP’den yeniden başkan adayı olmak için oraya buraya koşturan Sayın Aras, “adaylığı CHP Genel Merkezi’nden  garantilersem halk tıpış tıpış bana oy verir.” düşüncesinde olsa gerek, parti grup toplantısında boy göstermekte.

Sayın Aras CHP Genel Başkan Adayları arasında bir Özgür Özel tarafına, bir Kemal Kılıçdaroğlu tarafına “ben sizdenim” görüntüsü verme çabasında. Ve son Muğla İl Kongresi’nde ise kazanan tarafta yer alarak, kendine hizmet etmeye devam etmiştir.

Karşı tarafta olsa ne olurdu? Bodrum delegasyonunda kendisini dinleyen bir kişi dahi olabileceği ihtimali yoktu.

Ranttan başladık oradan devam edelim…

En son rantçı bağışçı Rotary Kulübü Başkanını yazmıştım, belediyeye Rotary Kulübü adına bir şeyler bağışlanmış, ardından toplantılarına konuşmacı olarak katılmıştı.

Tarım arazilerinin talanına neden olan, kanunen yasak olan ve ekolojik yapısı korunacak bir alanı parçalayıp satmaya çalışarak, aynı zamanda alıcıyı yanıltan kişi ile görüntü vermekten kaçınmayan başkan Aras, bir yandan başka rantlara yol vermektedir.

Halen Rotary Kulübü Başkanlığından istifa etmeyen Erkan Saylam’ı kutluyorum.

“Her yer beton oluyor” diyerek “beton santrallerine karşı çıkılmıyor” gevezeliği yapan başkanın baş danışmanı Fikri, halen bilimsel verilere dayanarak açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Akıl fukarasından, akıllı mesajlar

İnşaatları yapan beton santralleriymiş gibi, sen önce başkanına sor bakalım, Bodrum’da ki beton santralleri yasal mıymış, ondan sonra çık olmayan fikrini sat, Fikri.

De hele, Defşin’de yapılmaya çalışılmış, şimdilik durdurulmuş, suyun ve doğanın, ormanın talan edilmemesi için başkanın bir enerji sarf etmiş mi?

Bizimkisi bir rant hikayesi…

Evet; Bodrum’da rant yaşanıyor reisim den devam edelim. Bodrum, Kızılağaç Mahallesi 305 Ada, 1 Parsel 102 bin metrekare, tapuda zeytinlik alan, şahıs malı.

Neden şahıs malı dedim; yaklaşık 30 bin metrekarede ormandan ilave ettin mi değme lezzetine.  Kadayıflı dondurma gibi, yedikçe yiyesi gelir insanın arkasını ormana dayamışsa.

Rantta bereket… Ver Allah’ım Ver

Ankara’dan açılan imarın suç ortağı Bodrum Belediyesi, son bir yıl içerisinde Bodrum Belediyesi tarafından kaç plan çalışması yapılmış , bu planları hangi şirketler yapmış, belediye meclisine prensip olarak dahi sorulmadan, yangından mal kaçırır gibi planlar bakanlığa verilmiş veya verilmek için hazırlanmakta.

Bu planların hiç birisi Bodrum Belediyesi yetki kapsamında değildir. Umarım Açıklama yaparlar ve Fikrinin de bilgisi olur.  İkinci Yüzyılın Danışmanı…

“Bodrum’da Rant Başkadır Reisim”

Bodrum, Kızılağaç Mahallesi,305 Ada, 1 Parsel Zeytinlik. Sormuş ilgili bakanlık “Bodrum Belediyesi, ben burayı imara açıyorum, sen ne diyorsun?” diye ;

Bodrum Belediyesi ne dese beğenirsiniz….

“Bodrum Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğünün 24.02.2022 tarih ve 88598 sayılı görüş yazısında; ilgili kurum ve kuruluşlardan uygun görüş alınması sonrasında oluşturulacak koruma amaçlı imar planının hazırlanmasında sakınca olmadığı, koruma amaçlı imar planı teklif dosyasının Belediyelerine iletilmesi halinde 3194 sayılı İmar Kanunun 8. maddesinin (c)bendi uyarınca nihai görüşün oluşturulabileceği belirtilmiştir. Ayrıca söz konusu yazıda Müdürlüklerinden alınan görüşlerde sunulmuştur. Bu kapsamda;

Hukuk İşleri Müdürlüğünün 12.10.2021 tarih ve 05-57717 sayılı görüşünde, Kızılağaç müdürlük kayıtlarında yargıya intikal etmiş/devam eden veya sonuçlanmamış herhangi bir dava kaydına rastlanmadığı bildirilmiştir.

Yapı Kontrol Müdürlüğünün 22.02.2022 tarih ve 87658 sayılı yazısında, taşınmaz hakkında arşiv kayıtlarında yapılan araştırmalarda; 3194 sayılı İmar Kanunu uyarınca yapılan herhangi bir işleme rastlanmadığı bildirilmiştir.

Daha sonra plan teklifine ilişkin yeniden Bodrum Belediyesinin görüşü alınmış olup 06.12.2022 tarih ve 165898 sayılı yazılarında Belediye Başkanlığınca sakınca bulunmadığı, plan teklifinin 2863 sayılı Kanun kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2634 sayılı Kanun kapsamında da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından değerlendirilmesi gerektiği belirtilmiştir.”

Kısaca demiş ki “biz karışmıyoruz siz gereğini yapın.” Bakanlık yaptı dedikleri tüm planlarda Bodrum Belediyesinin görüşü bulunmaktadır, bilin isterim.

Peki yer kime ait…

Süprizzzzz !!!! bir dahaki yazıya kadar açıklamazlarsa açıklarız, ucundan köşesinden. Sonra “kişisel verilerin açıklanması” diye başlıyor aklı evveller.

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, sizce bu arsa kimin? Dolaylı olarak tanıdık birilerinin olmasın.

Evet Bodrum’da Rant Yaşanıyor Reisim. Bir dönem daha Aras Başkan olmalı mı dersiniz?

İpucu: Beşi bir yerde olmasın.

Vesselam…

“Bodrum’da Rant Başkadır Reisim”

İmar Planı Askıda İtiraz İçin Son Gün Yarın

Not : Kişiye özel bu imar planının sorumlu tüm meclisteki siyasi partilerdir. Öncelikle AKP ve MHP başta olmak üzere halktan yana olmak yerine ranttan yana olmalarının hesabını verirken CHP’li belediyelerinde bu işin bir parçası olduğu unutulmamalıdır.

“Bodrum’da Rant Başkadır Reisim”

Ahmet Aras, 5’li çetenin Fransa’daki gayrimenkul fuarında

Aktur tatil sitesi
Yazarın Diğer Yazıları