DOLAR
32,3122
EURO
35,0643
ALTIN
2.278,43
BIST
9.012,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
23°C
Muğla
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Büyükelçi açıkladı… Türkiye neden kırmızı listede?

Büyükelçi açıkladı… Türkiye neden kırmızı listede?
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti Paris Büyükelçisi Ali Onaner, Türkiye’nin Fransa’da seyahatler için neden “kırmızı liste”de yer aldığını açıkladı.

Fransa’nın COVID – 19 ile mücadele kapsamında uyguladığı yeni seyahat koşullarına göre Türkiye kırmızı listede.

Mevcut kısıtlamalara göre Fransızlar aşı olsa bile turizm için Türkiye’ye gidemiyor. Fransa’da yaşayan Türk asıllı vatandaşlar, Türkiye’ye gitmek için gerekli bir sebep göstermek ve döndüklerinde ise 10 gün zorunlu karantinada kalmak zorunda.

SİYASİ BİR HAMLE OLARAK YORUMLANIYOR

Türkiye’de vakaların düşmesine rağmen (100 bin nüfusta 51 vaka) Fransa’nın Türkiye’yi kırmızı listeye alması siyasi bir hamle olarak yorumlanıyor.

BÜYÜKELÇİ ONARER’DEN AÇIKLAMA

Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner, Le Figaro Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

“ASIL SORUN…”

Euronews Türkçe’nin aktardığı habere göre; Fransız hükümetinin Türkiye’yi kırmızı listeye almasının birçok kişiyi şaşırttığını ifade eden Ali Onaner; “Gerçek bir sağlık nedeni olmadığı için bazı gözlemciler bu kararı siyasi bir mesaj olarak yorumladı. Açık olalım, siyasi bir karar değil. Ancak asıl sorun Hindistan alt kıtasından birçok yolcunun İstanbul Havalimanı üzerinden transit yapmasından kaynaklanıyor. Türk Hava Yolları, krizden takdir edilecek bir şekilde çıktı ve şu anda uçuş programının yüzde 60’ını uyguluyor. Bu nedenle yolcu sayısı yüksek” diye konuştu.

Dubai veya Doha gibi büyük havayolu bağlantı merkezlerinin örnek alınması gerektiğini vurgulayan Onaner, “Türkiye’nin, Hindistan üzerinden gelen yolcuların transitle Fransa’yı gitmesini önlemek için önlemler alarak, Fransa’ya güven vermesi gerekiyor” diyerek Haziran sonuna kadar Fransa’nın kararının değişebileceğine işaret etti.

FRANSIZLAR YAZ TATİLİ İÇİN TÜRKİYE’YE GİDEBİLECEK Mİ?

“Fransızlar yaz tatili için Türkiye’ye gidebilecek mi?” sorusuna Onaner, “Bu konuda iyimserim. Özellikle ülkemiz bazı önlemleri muaf tutarak aylardır turistleri ağırlıyor. Şu an için Fransa’da yaşayan Türkler, Türkiye’ye gitmeleri gerekiyorsa ailevi sebepleri gerekçe olarak gösterebilir. Ancak turuncu listeye alınırsak, şu anda yürürlükte olan 10 günlük katı karantina iptal edilir, böylece bu kişilerin Fransa’ya dönüşleri kolaylaşır. (…) İki ülke arasındaki ilişkiler düzelirken, serbest dolaşımın mümkün kılınması güzel bir mesaj olur” ifadelerini kullandı.

Fransa’nın 3 Haziran 2021 tarihinde kırmızı listeye aldığı ülkeler şöyle: Türkiye, Arjantin, Bahreyn, Bangladeş, Bolivya, Brezilya, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Hindistan, Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Surinam, Uruguay ve Güney Afrika.

Bu liste düzenli olarak güncelleniyor.

velux