DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

CHP Kimi Aday Gösterecek ?

polat-galle

CHP Kimi Aday Gösterecek ?

Cumhuriyet Halk Partisi, Bodrum Belediye Başkan Adayını belirlemek için nasıl bir yöntem izleyeceğine mi, yoksa kimi aday göstereceğini mi belirleyecek, birkaç gün içinde belli olacak.

Bodrum’a, aday adayları ile istişare yapmak ve bu konuda rapor hazırlamak için bir heyet geldi. Heyetin başında, daha önce Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun bulunmaktaydı.

Bodrum Ticaret Odası siyasete bulaştı

Seyit Torun aday adaylarıyla görüştükten sonra muhtarlarla görüşüyor, ardından Bodrum Ticaret Odası, Esnaf Odası ve Şoförler Odası Başkanlarıyla görüşüyor.

Sayın Seyit Torun’un, laf olsun gezileri nasıl bir sonuç getirecek…

Sorduğu kurumlar, yerli malı haftasında “yerli olsun selvi boylu olsun, o olmazsa uzunun kısası olsun, kısanın uzunu Muğla’da olsun” diyecekler elbet. Bodrum’un sosyal demokrat oligark’ları Selvi boylu olmazsa Ahmet Aras olsun, zayıf aday olsun “sandıkta CHP’nin helvasını yiyelim” deyivermişler gari.

Dahası “Bodrum’da Aras, Büyükşehir Muğla’da Mehmet Kocadan” önerilmiş. Üyeler konudan bi haber.

Seyit Torun gerçekten bu odalarla yerel yönetimleri istişare ettiyse, yazık etmiş zamanına.

CHP adayını belirlerken şimdilik sandıktan başka çare görünmemekte. Her ne kadar sandığın doğru sonuç vermeyeceği kanaati bende olsa da, en azından CHP’ye emek vermiş aday çıkacaktır.

Bu günlerde; CHP üyeleri hariç, iş ve sanat dünyasından birileri Aras’ın adaylığını kendilerine iş edinmiş, zorlu çalışmalar içerisindeler.

Adı geçenlerden birisi Türkiye’de önde gelen iş insanlarından Rahmi Koç. Aras için Ekrem İmamoğlu’yla görüştüğü iddia ediliyor.

Sanatçı Zülfü Livaneli’nin, Ekrem İmamoğlu ile Aras’ın lehine görüştüğü iddiaları da bulunmakta. Belki Bodrum Belediyesinin hazır kıta belgeselcisi de işin içerisindedir.

Bir de iş insanı var yerelden, İmamoğlu’yla ilişkileri gayet iyi görünüyor. Duyumlarıma göre Ahmet Aras’a kefil olmuş. Kefilliğinin sebeplerini yakında ortaya koyarız.

BOTAV çalışıyor…(!)

Yerel yönetimler projesi ortaya koyamayan Cumhuriyet Halk Partisinin, isim üzerinden adaylık tartıştırması, içi boş demokrasi söylemlerinin sonucudur.

Bodrum’da bu adayları belirlemek için kendilerini paralayan muhteremlere sormak isterim…

Bodrum Belediyesi’nin mali tablolarını incelediniz mi? Sokakta CHP’li belediye için neler söyleniyor, sokağa kulağınızı verdiniz mi? Türkiye İşçi Partisi sokağın talebi ile aday çıkarmaya hazırlanıyor. Her şeyi yok sayarak Aras’ı aday göstermek, CHP’nin seçim kaybetmesine neden olacaktır.

Yoksa; kaçak yapılarınıza ses çıkarmayan, gayrimenkul alımlarınızda aracılık eden, imar işlerinizi çözmede kendini paralayan, kurduğunuz vakfın bekçilerinin maaşlarını ödeyen, Bodrum’da tatilinizin giderlerini karşılayan birini mi arıyorsunuz?

Soruyorum Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı Özgür Özel’e, seçim sonrası Bodrum’daydınız günlerce, Malatya Milletvekili Veli Ağababa ile dolaştınız, yediğiniz içtiğiniz sizin olsun, hiç mi gören gözünüz yoktu, yoksa marina ötesine geçemediniz mi?

Aday Adayı Mehmet Özalın’ın dediği gibi, “100.Yılda,  yüzde yüz demokrasi.” koyun sandığı ortaya, el mi yaman BEYLER mi yaman görelim.

İmar kanuna aykırı yeri alan ve mesken edinen İmamoğlu mu, ya da parasının kaynağının nereden olduğu belli olmayan parti meclisi üyesi mi, ya da tatilde Bodrum’u su yolu yapan yüksek düzeydeki halkçı görünümlü yöneticiler mi belirleyecek adayları?

Aras’ın aday gösterilmesi, MHP-AK Parti ittifakının adayının elini güçlendirecektir. Yoksa, Bodrum’da iki yıl Kaymakamlık yapan Bilgehan Bayar Vali Yardımcılığı görevinden istifa edip, neden Bodrum’dan aday adayı olsun.

Vardır bir bildiği….

CHP İlçe başkanının, yüzde 50 oy, 24 meclis üyeliği söylemi kimseyi yanıltmasın, oyun artması için sebep sonuç ilişkisi yok. Bu hedefi yakalayamazsa istifa edecek mi, onu da deyiversin de bilelim.

Beş atış kaç kuruş…

Sayın Seyit Torun, sordunuz mu Bodrum Belediye Başkanı’na verdiğiniz burs miktarı ne kadar, ve kıyaslasaydınız lüks lokanta ve barların belediyeye kestiği faturaların bedellerini.

Kadrolu programcılara verilen bedelleri, kitap yazdık diye Belediye’ye kakalanan, depolarda duran kitapları. Bir sorgulayın.

Ye kürküm ye!

Vesselam…

 

CHP Kimi Aday Gösterecek ?

Yazarın Diğer Yazıları