DOLAR
32,5244
EURO
34,8858
ALTIN
2.437,54
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
25°C
Muğla
25°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Hukuksuz Yıkıma “Dur” Deyin

Aktur tatil sitesi

Milli Bayramlar Belediye başkanımıza yaramıyor sanırım, belediye ses düzeninden marşlar çalınca, kendisini savaşta sanıp orayı, burayı yıkma hevesine kapılıyor.

Sayın Başkan; Türkiye Cumhuriyeti “HUKUK Devletidir.”

“Ben yaptım oldu, istediğimi yaparım ben başkanım.” düşüncesinden vazgeçin. Sizin hukukçunuz, teknik kadrolarınız yok mu aklınıza estiği gibi yıkım işleri yapıyorsunuz?

Dün; belediye ekipleri tarafından eski adıyla Kortan Restaurantın olduğu parsel ve önündeki parselde kaçak yapı yıkım işleri yapılmak üzere, belediyeden saat 17:30 da ekip gönderiliyor.

Lütfen saate dikkat edin, olayın muhatabı o saatte hukuk yoluna gidemeyecek ve haksız yıkıma boyun eğdirilmiş olacak. Bu alt aklı Sayın Başkana kim veriyor, anlamak mümkün değil. Tabi mesaileri bittiği içinde 18:30 da yıkım durduruluyor.

Kesiciler, yıkıcılar tonlarca personel, sanırsınız bir yere çıkarma yapılıyor.

Başkan bu hassasiyetini keşke Yılmaz Özdil’in evinin yıkım kararını uygularken de gösterseydi.  Orada yapamadığının acısını alırcasına ;

Yıkım kararı olmayan, imar barışından yapı kayıt belgesi almış ve halen geçerli bulunan bu belgeleri yok sayarak, hukuksuz bir yıkım gerçekleştirmek istemekte.

Belki bu yazıyı okuduğunuz sırada başkan amacına ulaşmış olacak.

Yıkımı yapılan yerin muhatabı soruyor, yıkım kararınız var mı? Yanıt “ben bilmem merkez bilir.” Yapı kaydım var, yanıt “ben bilmem merkez bilir.” Halden anlamaz mısınız, “ben bilmem merkez bilir.”

Peki hukuksuz bir uygulamanın sonucunda o işin tetikçileri suç işlemiş olmaz mı? Elbette yardım ve yataklık yapmış olurlar.

Ben yapacağımı yapayım hukuk sonradan gelsin, bedeline katlanırım mantığı işi zora sokar, terlersin, sıkılırsın, çıkmaza girersin sayın başkan.

3194 Sayılı Kanunun geçici 16. Maddesine göre İmar Barışı başvurusu yaparak yapı kayıt belgesi almış, yerin alımı için başvuru yapmış ve bu başvurular iptal edilmeden, belediye encümeni karar vermeden, bu yapıları yıkamazsın.

Bu kanunun yürütülmesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sorumludur. Yani iptal işlemi yapacaksa ilgili bakanlık tarafından yapılabilir, Belediye yetkili değildir.

Konu Yılmaz Özdil olunca, “Yapı kayıt belgesi vardır.” diyerek alınan belgeyle, yerinde yapılanı incelemeden, bakanlığa yapılan şikayetlere verdiğiniz yanıtlarla, dün yıkımına başladığınız yerdeki uygulamalarınız çelişiktir.

Yılmaz Özdil’in kiremitlerini civciv taşır gibi hassasiyet gösterenler, dün harbe gider gibi uygulama yapmışlardır. Hakkını arayan, yıkımın muhatabını dinlememişlerdir.

Defalarca yazdım, belediye başkanı şehrin emaneti, şehrin emin adamıdır. Siz yaptığınız işten emin misiniz? Halen imar yolunu işgal eden meclis üyenizin işgal ettiği yolu açamadınız.

Yol yakınken dönün bu sevdadan, hukuk yoluna gidin, aksi halde ne zaman ne yapacağınız belli olmuyor, size nasıl güveneceğiz? Yada amigolarınızı alıp, canlı yayında istediğiniz potları kırarak gösteri yapmaya devam edin.

Ulusal medya her gün haber yapıyor; “Can Dündar havuzunu Ormana yapmış.” diye, bu konuda dahi nasıl bir işlem yaptığınız belli değil. Yok “benim önceliğim güçsüzün yerini yıkmak.” diyorsanız, Şafaktan’ ın evini yıktığınız gibi, size, güçlülere verdiğiniz imtiyazları daima hatırlatacağım bunu bilesiniz.

Bodrum halkı yerel seçimlerde Derebeyi seçmedi, Hukuk Devleti Kuran Mustafa Kemal’in partisinden bir belediye başkanı seçti lütfen bu duruma layık olmaya çalışın.

Harbiye marşını çalarak kendinizi ordu komutanı sanıp, size karşı hukuk yollarını savunanları düşman görmeyin. Bu işleri hukuksuz yaparsınız, lakin sonuçlarına katlanırsınız.

Beslediğiniz basın, belki yine sizi yıkım yaptığınız için göklere çıkaracaktır. Belki, sizi övüp kendisi kaçak yapan köşe yazarları alkışlayacaktır, Fakat kala kala 4 yıldan az bir süre kaldı, tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer, kürkçü dükkanıdır.

Vazgeçin bu hukuksuzluklarda, adam kayırmalardan, kaç kezdir yazıyorum; tekrardan inceleyin verdiğiniz yapı ruhsatlarını, yapı kullanma izinlerini, sonra “bunlar beni de yakacaklar” dediğiniz gibi bir durum olmasın.

Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste…

Vesselam…

Not :Yapı Kayıt Belgesi alınan yer belediye mülkiyetinde değildir.

Hukuksuz Yıkıma "Dur" Deyin
Hukuksuz Yıkıma "Dur" Deyin
Hukuksuz Yıkıma "Dur" Deyin
Hukuksuz Yıkıma "Dur" Deyin
Yazarın Diğer Yazıları