DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
22°C

“Kamu Vicdanı ve Siyaset”

polat-galle

"Kamu Vicdanı ve Siyaset"

“Kamu Vicdanı ve Siyaset”

Bodrum Belediye Meclis toplantıları hakkında ne kadar bilginiz var ve ne kadar takip ediyorsunuz diye bir soru sorsam, hani 600 bin nüfus diyorlar ya, dolaylı dolaysız bu nüfusa orantılansa milyonda bilmem kaça gelir.

İzlenmeye değer mi değer, en azından seçtiklerimizin neler yapmadıklarını can canlı izlersiniz.

Meclis toplantısı 14:00 ‘da başlıyor, ne zaman biter belli değil.

Başkan makama oturuyor başlıyor konuşmaya, tamam şimdi meclis oturumu açılacak derken yeni bir olay ve bitmek bilmeyen zoraki kendini dinletme çabasıyla, kürek mahkumu belediye çalışanlarıyla, nezaketin esaretini yaşayan meclis üyelerinin çilesine dönüşüyor.

Konuştukça açık veriyor, adam tarla almış, 500 metrekarelik filli parseller yapıp satmış ve başlamışlar inşaat yapmaya .

“Hayda olacak iş mi?” diye kükrüyor başkan, oraya beton vereninden tutun inşaatı yapana kadar verip veriştiriyor.

Konuşmasında kullandığı dil sokak ağzı “hayırdır, neyin peşindesiniz” v.s

Betoncuyu savcılığa vermiş, encümene sevk etmiş, onu yapmış bunu yapmış , bizde inandık. Koca Başkan Aras yalan söyleyecek değil ya.

Sayın Başkan Aras…

Tarım Arazilerini bölüp, sucuk partisiyle satan belediye bağışçısı Bodrum Rotary Derneği’nin Başkanına aynı şekilde davrandınız mı? Ekolojik yapısı korunacak alanı 500 metrekarenin yarısına bölmüş satıyor.

Siz, aynı kişinin organize ettiği toplantıya konuşmacı olarak gidip, yaptığı işi meşrulaştırıyorsunuz. Adamın başkanla arası iyi, demek ki sattığı yerlerde bir sorun yok, izlenimi veriyorsunuz.

"Kamu Vicdanı ve Siyaset"

Bu konular önemli, lakin dün yazdığım 102 dönümlük alan daha da önemli. Birileri pipetçilik yaparken birilerine savaş açan, bazılarıyla gardaş olan başkan, hortumculara sessiz sedasız imarsız zeytinlik alanına ve ormana imar için uygundur yazısı veriyor.

Pes vallahi! Dün mecliste başkanı izleseniz derdinizi anlatmaya korkarsınız.

102 bin metrekarelik alana yol veren Aras, bu alanın kimlere ait olduğunu açıklar mı bekliyoruz. Esip gürlüyor ya Kılıçdaroğlu  “5’li Çeteyle ilişkisi olan belediye başkanları aday olmayacak” diye, hadi bakalım.

Dahası var…

Belediye meclis üyeleri de bir garip…

Bir Sazköy konumuz var, iki defa mecliste imar planı ret edilmesine rağmen, Ağustos ayı meclis toplantısında tekrar gündem oldu ve bu kez “evet” denildi.

Ya Evet deyin Ya Hayır, meclis mi orası sizin oyun parkınız mı?

Eylül meclisinde konu bazı meclis üyeleri tarafından gündem yapılmak istense de başkan “öneri kabul etmiyorum sözlü” dedi yazılı cevabını aldı “onu da kabul etmiyorum” diyerek belediye meclisinin iradesine ipotek koydu.

Askerlikten alışkanlık olsa gerek…

Bu kez CHP’nin yeni ilçe başkanı Tuna Işın siyaseten ve kamu vicdanı esas alınarak “meclis bunu tekrar görüşmeli ve gerekeni yapmalıdır” dedi.

Güzel ayağa kalkıp alkışlanmalı, ilk kez bodrumda rant yerine kamu vicdanı ve siyaset gündeme geldi. Belki de bazıları bu kavramları ilk kez duydu.

Konu meclise tekrar geldi, hazırlanmış metin on numara sanırsınız doktora tezi, dedim mecliste devrim olacak.

“Evet” ciler dahi imzalamış önergeyi, hatta “benim oyum 2 oy” diyen o günkü meclis başkanı bile, kader işte insana neler yaptırıyor , bizleri nelere şahit ediyor.

Gündem oldu olmasına ama;

Ağustos ayı meclisinde gündem olup kabul edilen Sazköy kararının iptal edilerek, daha önce alınmış ret kararının geçerli olduğu yönünde karar alalım denmesine rağmen,

Başkan Aras “komisyona havalesine” diye gündem maddesini oylatarak, tekrar meclis iradesini ipotek altına aldı.

Yapılan işlem hukuka aykırıdır.

İYİ Partili Meclis Üyesi Mehmet Onur Şahbaz; yöntemin doğru olmadığını, meclis iradesinin komisyon tarafından denetlenemeyeceği konusunda uyarmasına rağmen, başkada kimseden ses çıkmayınca, güzelim teklif helak oldu.

Peki, Osman Gürün yapılacak olan Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısın da, Sazköy’ ü gündem yapıp meclise onaylatırsa, ne olacak sizin halınız?

Vesselam…

Not : Şenlik var, seçim yaklaştı inşaat mevsimi başladı.  Müfettiş raporu yakında gündemimizde kimler kaç soruşturma izni almış idari ve yargı yollarında kimler pabuç eskitiyor.

Rekuba İnşaat ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi‘ne verdiğiniz bin metrekarelik alanı unutmuş değiliz. Yapı ruhsatlarıyla birlikte konu tekrar gündem yapılacak.

Şunu da söylemeden edemeyeceğim; sermayenin ve ilgili bakanlıkların tüm imar taleplerine olur verenler, buna hayır deyince ruhunuz rahatlayacak mı?

Dünkü yazımda konu olan, Kızılağaç imar planına itirazın bugün son günü.

Ortakent’ te Özet Eğitim Alanına uygunluk yazısı verenler, kişisel rant sağlayanlar, utanmayacak mısınız? Yer sahibi eğitimci olsa neyse. Rantın yeni adı eğitim, sağlık.

Aktur tatil sitesi
Yazarın Diğer Yazıları