DOLAR
32,5975
EURO
34,7931
ALTIN
2.498,37
BIST
9.439,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Mutlu Azınlık…

polat-galle

Mutlu Azınlık...

“Büyükşehirden Bodrum’a Dev Alt Yapı Yatırımı”

“Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum tarihinin en büyük alt yapı yatırım hamlesini başlattı. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen temel atma töreni ile alt yapı çalışmalarının ilk etabı olan 160 kilometrelik kanalizasyon hattının ilk kazması vuruldu.”

İnsanın göğsü kabarıyor bu tür haberleri alınca…

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Bodrum Belediye Başkanı “Bodrum tarihinin en büyük alt yapı yatırım hamlesi” ni başlatmadan önce, sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Saydık iki basın kuruluşu mevcut, diğerleri ciddiye alınmadı sanırım.

Bodrum’a dev alt yapı yatırımı yapacaksın ancak, basın bu olaya ilgi göstermeyecek, özellikle ajans muhabirleri, çelişkili bir durum. Sanırım Osman Gürün, davet edeceklerinin listesini Basın Danışmanı Tuncay Mollaveisoğlu’ndan aldı.

Soru soran bir kadın’a Osman Gürün “Basın mensubu musunuz?” diye sordu. Sanırım farkındaydı toplantıda birkaç basın mensubu dışında, kimsenin olmadığının. Zaten kendisi soru sorulmasından hoşlanmıyor. Sıkıştı mı, kalkar giderim vaziyetine geçiyor.

Neyse yediğiniz içtiğiniz sizin olsun, biz yatırımlarınıza gelelim.

Sağ olsun Bodrum Gündem Fatih Bozoğlu’nun sayesinde, canlı canlı toplantıyı izleme olanağı buluyoruz.

Toplantının açılış konuşmasını ev sahibi Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptı, devamında misafir Başkan Osman Gürün konuştu. Bu tanım Osman Gürün’ün kendisine ait “ben misafirim” diyor, anlaşılan o ki halen kendini Muğla merkez ilçe belediye başkanı olarak görüyor.

Isınamamış Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına…

Toplantının başlamasından, temel atma töreni oradan ziyaretler derken söylenilenlerden akılda kalan tek şey, Osman Gürün ve Ahmet Aras’ın ne kadar iyi anlaştıkları, her zaman el ele kol kola oldukları. Platonik işler bizim işimiz değil

Bizim işimiz somut olandır…

“Kartal avını öldürmeden önce, göğün en tepesine çıkarıp kayalıklardan aşağı bırakırmış” Kim kartal, kim av bilemem, zaman gösterecek.

Ahmet Aras, Osman Gürün’e “müteşekkirim” diyor. Sanırım Belediye başkanı olarak değil de bu lafı, kendi adına söyledi. Yoksa Bodrum Halkının kimseye böyle bir borcu yoktur.

“Büyükşehirden Bodrum’a Dev Alt Yapı Yatırımı”

Yatırım olarak elbette bir ihtiyacı karşılayacak projeler geliştireceksiniz, lakin kerameti kendinizde görüp sanki bu paraları kendi cebinizden hibe ediyormuş algısı yaratmayacaksınız. Yatırımın boyutunu da olduğundan fazla gösterip beklentileri yükseltmeyeceksiniz.

Bu propagandayı Muğla’nın iç bölümlerinde yapsanız anlarım ama Bodrum’da yatırım maliyeti olarak söylediğiniz rakamla, denize sıfır, imarlı 20 dönüm yer alamazsınız.

Osman Gürün, “Bodrum’un genel bütçede yarattığı artı değerden ne kadar pay aldığını sorgulayın.” diyor, siz Bodrum’un, Büyükşehir bütçesine katkısını söyleyin ve ne kadarının Bodrum’a hizmet olarak döndüğünü izah edin, biz genel bütçeyi sorgularız.

Abidin Dino’ya Nazım Hikmet diyor ya, “Mutluluğun resmini yapabilir misin” diye, biz Bodrum’da yapılan temel atma töreninde mutlu azınlığın fotoğrafını yakaladık.

Mutlu Azınlık...

Ne desek bilmem ki…

Su faturası yanlış hesaplanıyor diyoruz, sesleri çıkmıyor, katı atık hesabınız yanlış diyoruz, gıkları çıkmıyor. Biz dev yatırım yapıyoruz diye böbürleniyorlar.

Bakanlığın hazırladığı, Evsel Katı Atık Tarifelerinin Belirlenmesine Yönelik Kılavuz diyor ki…

“Dikkate alınması gereken bazı konular

Katı atık üreticileri için önemli bir konu, ödemekle yükümlü oldukları ücretten memnun olup olmadıklarının değerlendirilmesidir:

Alınan hizmet seviyesi ödenen ücretlere karşılık geliyor mu?

Hizmet kalitesi beklentileri karşılıyor mu?

Hizmetten sağlanan gelirin bu amaçla ve verimli olarak kullanıldığı düşünülüyor mu? Atık üreticilerinin/abonelerin evsel katı atık idaresi yetkililerinin tarife gelirlerini kişisel lüks harcamalarında kullandığına dair fikir ya da önyargıları var mı?

Civar belediyelerde atık üreticileri/aboneler ne kadar ödüyor?

Diğer atık üreticileri/aboneler ödüyor mu?”

En önemlisi de son madde “Diğer atık üreticileri/aboneler ödüyor mu?” Bodrum belediyesi Katı Atık üreticisi ve abonesi midir?

Toplantıda Osman Gürün, “Ben sadece tahsilatını yapıyorum, katı atık benimle ilgili değildir.” diyor. Sayın Osman Gürün, Bodrum Belediye Meclisini geçtik, bu bedellerin olduğu listeyi son haliyle onaylayan merci Büyükşehir Belediye Meclisi değil midir?

Mevzuat mı bilmiyorsunuz, yoksa bizi ………. yerine mi koyuyorsunuz?

Peki ya siz Atık Su Bedeli olarak eski belde ve köylerden topladığınız bedellerin, nasıl belirlendiğini izah edebilir misiniz? Yayınladığınız belgelere göre dahi hesap yapıyoruz, tutmuyor. Otomatik ödemede olanlar henüz durumun farkında değil.

Osman Gürün diyor ki 5 yıldır bu paralar alınmıyor, Çevre Temizlik Vergisi nedir anlatırsanız, bizde anlarız. Şimdi o verginin yerini Katı Atık Bedeli almıştır. Kısaca ÇÖP vergisinin adı değişmiştir.

Su faturasını eline alan bir okurumuz, faturayı görünce doğru Bodrum Belediyesi’ne gidiyor, ilgililer faturayı kontrol ediyor, ofis olan yer 105 yataklı otel olarak kaydedilmiş. İkinci faturayı kontrol ettiriyor, orası da 45 apart olarak çıkıyor. Şimdi denilecek ki “sehven olmuş.”

Yine söylüyorum alt yapısı tam olarak hesaplanıp, yönetmeliğe göre halkın görüş ve önerilerini almadan hazırlanan Katı Atık Bedeli toplamaya, Bodrum Belediyesi bir son vermelidir. Yönetmelik 31 Aralık 2020 ye kadar süre vermiştir.

Atık bedeli zaten 2020 yılı bütçenizde varken, ilave olarak neden bu bedelleri alıyorsunuz?

CHP’nin Bodrum yöneticileri, parti içi entrikalarla uğraşacağınıza, bu işlerle uğraşsanız doğru olmaz mı? Garibanların evleri yıkılırken, yapı ruhsatı almak istediğinde süründürülürken, sermayenin boy boy aldığı yapı ruhsatları varken, kaçak yapılarına belediye tarafından çözüm aranırken,

Soruyorum ;

CHP Bodrum İlçe Örgütü kimin safındadır…

Vesselam…

Bodrum Ev Emlak
Yazarın Diğer Yazıları