DOLAR
32,5987
EURO
34,8108
ALTIN
2.496,49
BIST
9.464,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

SEN YANMA BEN YANAYIM BODRUM

Aktur tatil sitesi

Bodrum başka bir dünyadır be..

Tamam biraz kendini beğenmişliği vardır, eğlenceyi de çok seviyor doğrudur, uçarı kaçarıdır hatta ama yine de çok başkadır..
Mesela kimin nereli olduğuna asla bakmaz. Kimin oğlusun, kimin kızısın, geçmişin nedir, ne iş yaparsın falan filan diye de sormaz. Herkese eşit davranır.

Bence kesin komünist’tir bu Bodrum..

Kimsenin kimliğine bakmamıştır, öyle güzel açıyor ki kollarını herkese, hayran kalırsın.
Diyarbakırlıyı da kucaklıyor, Sivaslıyı da, Trabzonluyu da, Kayseriliyi de, Konyalıyı da, üstelik aralarında en ufak ayırım bile yapmıyor..

Bu kadar da adildir..

Öyle Avrupa-i merakı veya özentisi de yoktur Mesela hala sokak aralarında mevlütler verilir. Çiftlerin nişanları yapılır, klasik plastik beyaz sandalyelerle. Belli aylarda, günler de komşular arasında helva, lokma tabakları gelir gider, getirenlerin güler yüzleri tabakların üstünü kirlenmesin diye örtmüş şekilde. Belediye ölen büyükleri anons yapar, mahalleli toplanıp taziyeye falan giderler yani.

Bakmayın yazları gelen şımarık, zengin, görgüsüz insanlara, kendi halinde mütevazi, güzel bir köy gibidir aslında.

Tamam bikinilidir, mayoludur ama çokta gelenekçidir.

Sahilleri, sokakları, caddeleri yarı çıplak gezen kadınlarla doludur ama kimseye yan gözle bakmaz bodrum.

Böyle de harbi delikanlıdır Bodrum..

Bodrum’da sapıtanları mı soruyorsunuz ?
Emin olun onlar birkaç günlüğüne gelenlerdir. Bodrumun insanı fazla geniş değillerdir emin olun.

Arları da vardır, damarları da.

Çok kişiye analık, babalık yapmıştır Bodrum.

Mesela bana..

Anamdan babamdan çok onun emeği vardır üstümde. Sadece bana karşı da böyle değil, çok yetime, öksüze, şansıza, bahtsıza böyledir.
Yahu zeki Müren’i insanlar gizli gizli severken, o gel bana doğru diye ona kucak açmış, hatta ona paşam demiştir.
Yıllardır her bayram onun elini öperim mesela. Tamam biraz cimridir ama o kadar da olsun, sonuçta sadece birkaç ay geliri var. Belki de bu yüzdendir eli biraz sıkıdır..

Gelmiş geçmiş en iyi anadır, en iyi babadır Bodrum..

Sonra hayvanların en çok özgür olduğu yerdir Bodrum. Bir restauranta yemek yerken muhakkak tabağınıza uzanan bir kedi olur mesela. Mekan sahipleri kovmazlar onları, hatta kovanları bile kovarlar. Onlar bodrumun olmazsa olmazlarıdır. Masada yalnızsanız üzülmeyin, emin olun size en az bir kedi muhakkak eşlik edecektir.

Sezen şarkısında ”Bir kedim bile yok ”diyor ya, emin olun Bodrum’dan bahsetmiyor. Burada en kötü ihtimalle bir kediniz muhakkak vardır..

Çok kalabalık oldu bu ara, biliyorum o da mutsuz bu durumdan ama ne yapsın. Sonuçta Mevlana gibi, ne olursan ol gel dersen olacağı buydu. Kimseye gelme diyemiyor galiba, oldukça yumuşaktır yüzü..

Keşke tek derdi bu olsaydı ama değil. Bu ara ateşe veriyorlar onu. Ulan insan olan kıyar mı lan böyle bir güzelliğe. Kime ne kötülüğü olmuş lan Bodrum’un ?

Bugün ülkede doktor, öğretmen, hakim, savcı, mühendis olan bir sürü insan, muhakkak öğrencilik yıllarında yazları gelip onun kollarına bırakmışlardır kendilerini. O da onlara iş verip hadi harçlıklarınızı çıkarın demiştir.

Yani memlekette çok fazla insanın üstünde emeği vardır.

Bu nankörlük ona nasıl yapıldı anlamıyorum. Gerçi insanoğlu denen canlı nankör abi, yaparlar.

Sen yanarken içim sızladı, hem de senin gibi cayır cayır. Biliyorsun covid olmuştum ondan gelemedim yardımına. Bende çok emeğin var, ne olur beni affet…

polat-galle