DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Uzaktan Müşteri Edinimi Ne Demek?

Uzaktan Müşteri Edinimi Ne Demek?
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Zaman içinde hayatı kolaylaştırmak adına teknolojik gelişmelerden fayda sağlamak sıklıkla karşılaştığımız bir durumdur. Bu anlamda pek çok yeniliğin hayatımıza dahil olduğunu ve bu yenilikler kapsamında önemli ölçüde işlerin kolaylaştığını ifade edebiliriz. Bu anlamda çeşitli taraflardan değerlendirilebilecek bir durum söz konusudur. Özellikle ticari açıdan insanlara ya da kurumlara ulaşma bağlamında farklı yollar izlenmekte idi. Bu sayede yapılan ticaretin akışı belirli standartlar dahilinde olmaktaydı. Ancak teknolojik gelişmelerin katkısıyla ticarette de önemli bir kolaylık ortaya çıkmıştır. Dijital çözümlerin ticarete de kalibre edilmesi noktasında uzaktan müşteri edinimi hizmetleri devreye sokulmuştur. Bu sayede oldukça önemli bir açık kapatılmış insanlara ulaşmanın yolu önemli ölçüde açılmıştır.

Çeşitli finans kuruluşlarının insanlara hizmet vermesi açısından dijital çözümler önemli bir yer kaplamış durumdadır. Bu sayede kurumların maliyetlerinin ciddi derecede azalıyor olması önemli bir kurumsal fayda olarak görülmektedir. Diğer taraftan insanlar içinde fiili birtakım prosedürlerin dijital ortamda sağlanması önemli bir kolaylığı ortaya çıkarmıştır. Bu açıdan ülkemizde oldukça yeni bir düzenleme ile hayata geçirilen yeni kurallar mevcut durumu destekler niteliktedir. Özellikle banka Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından uzaktan kimlik tespiti yöntemlerine ilişkin yönetmelik ile bu deneyim Türkiye’de yasal hale gelmiştir. Sağlanan bu kolaylıkların diğer taraftan finansman şirketler ile elektronik para kuruluşları hakkında da düzenlemeler içerdiğini ifade etmek gerekir. Böylece digital onboarding adı verilen hizmetler çok daha ön planda olmaya başlamıştır.

İnsanların içerisinde bulunduğu mevcut durumun reel bir biçimde anlaşılabilmesi için know your customer formları ile toplanan bilgiler dijital ortamlarda insanların finans kuruluşları tarafından daha iyi tanınmasına olanak sağlamaktadır. Bu sayede çok kısa süre içerisinde karşılıklı menfaat sağlamak mümkün hale gelmektedir. Dijital para alanında da önemli bir riski ortadan kaldıran bu çalışmalar küresel açıdan da önemli yolsuzlukların önüne geçilmesi noktasında büyük bir kâr amacı taşımaktadır. Yapılan tüm bu çalışmaların güvenilir firmalar tarafından yönlendiriliyor olması söz konusu hizmetlerin önemini daha da vurgular hale getirmektedir. Nitekim yapılan düzenlemelere rağmen ilgili ortamın dijital olması sebebiyle tüm risklerin ortadan kaldırılması bu sayede mümkün olmaktadır.