DOLAR
32,4671
EURO
34,6955
ALTIN
2.437,43
BIST
9.908,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Bodrum’da Büyük İkramiye

Aktur tatil sitesi

“Kent insanı yanıltılmamalı” başlıklı yazımda, Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın sosyal medyada bir paylaşımının hatalı olduğunu yazdım. Sanırım kendileri de hatayı fark ederek, düzeltme yoluna gittiler.

Yanlış, başka bir yanlışı doğurdu…

Bodrum Aya Nikola Kilisesi’ne, çürük raporu verdiği iddia edilen Pamukkale Üniversitesi yerine “Muğla Fen İşleri tarafından” yazılarak düzeltilmeye çalışılsa dahi, yanlış yanlışla düzeltilemedi.

Bodrum'da Büyük İkramiye

Doğrusu neymiş Bodrum Müze Müdürlüğü açıklasın ki, belki birilerine faydası olur.

Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın son günlerde yaptığı sosyal medya paylaşımlarına bakıldığında sanki bir el, gelinen durumu parlatmaya çalışıyor. Umarım yorum ve beğeniler gerçek kişiler tarafından yapılıyordur.

Son dönem paylaşımlarında Ahmet Aras birileriyle kavgamı ediyor, akıl mı veriyor belli değil. Dünkü paylaşıma bir göz atalım…

“Günaydın, Bodrum’un kalbi olan güzel insanları ve Bodrum’un dışında yaşayan Bodrum sevdalıları.. Ne ekerseniz oku biçeceğiniz bir kent olan Bodrum’a yeteneksizlik, kalitesizlik ve samimiyetsizlık ektikleri için ticari hayallerini gerçekleştiremeyenlerin, geleneksel “Bodrum hakkında kötü konuşma günleri” de başlıyor, efsanevi Sarı Yaz dönemimizle birlikte.. Kentimizde ticaret yapmayı düşünenlerin, hiçbir adım atmadan, tek bir lira bile harcamadan önce, her biri ayrı başarı öyküsüne dönüşen iş insanlarımızı ve mekanlarını, dikkatle incelemeleri gerekli. Bunu yapsalar, Bodrum’da başarının; sıra dışı farklar yaratmakla, tatil modunda değil insan üstü bir gayretle, emekle, çalışmakla geldiğini anlayacaklar.. Çünkü Bodrum, şansını denemek isteyenler için piyango bileti değil, ikramiyenin en büyüğü fakat, bu ikramiye sadece hak edenler için.. Bodrum’u piyango bileti zannedenler için değil.”

Belediye başkanlığı akıl verme, insanları irite etme yeri değil, kanunların verdiği yetkiye dayalı işleri yapma yeridir.

Peki bakalım Ahmet Aras döneminde Bodrum’da piyangolar kime çıkmış.

Belediye olarak madem “şeffafız” deniliyor, tüm doğrudan teminler kalem kalem açıklansın ve kimlerin bu işleri aldığı halka sunulsun.

Belediye özel mülklerinde; kiraların güncel hale geleceği ve ihale yoluyla verileceği söylenmesine rağmen, kaç mülk boşatılarak ihale edilmiş?

Ahmet Aras’ın belediye kiracısı olduğu yer dahil.

Belediye kasasına girmeyen paralarla hangi işler yapılmış, bu işler taşeronlara hangi yolla verilmiş?

Örneğin; Zai Yaşam’dan bitmiş yere, ad koymak için alınan “hatırı sayılır” bağış nerede…

“Kaçak inşaatları yıkıyorum.” diyerek yıkmadığı, görmezden geldiği yerlerin listesini görelim. Her Yapı Kayıt Belgesine itiraz etme yolu izlenirken, bir anda yalan beyanla Yapı Kayıt belgesi alanlar neden görmezden gelinmiş?

Belediye Teftiş Kurulu Müdürü olarak görev yapan kişi, Belediye Gıda A.Ş ye yönetim kurulu üyesi yapılmış. Bu kişi şirketten ne kadar maaş almakta?

Bodrum Belediye Meclisi tarafından altı aylığına Belediye Gıda A.Ş yönetim kurulu başkanlığına getirilen kişinin, tekrar meclis kararı olmadan yönetim kurulu başkanlığı 2023 e kadar, hangi amaçla uzatılmıştır?

Şirketin yönetim kurulu başkanı ne kadar maaş almakta ve bu şirketin mali müşaviri kimdir?

Başkan Aras’ın ortak olduğu şirket tarafından işletilen Kefi Beach Otel’in tadilatını yapan kişiye, Belediye Gıda A.Ş tarafından şu ana kadar kaç paralık iş verilmiştir? Bu rakamın, 10-12 Milyon civarında olduğu söylenmekte. Bunu açıklarken, şahsa ait şirkete verilen işlerde dahil edilmeli. Sonradan kurduğu iddia edilen paravan şirket, görmezden gelinmemeli.

Büyük ikramiye kendi otelinin tadilatını yapan firmaya mı çıktı dersiniz?

Dahası; organizasyon firmalarından tutun, son dönemde danışman veya koordinatör adı altında kaç kişi belediyede görev yapmakta ve bu kişilerin aldığı maaşlar veya doğrudan teminle ödenen paraların hacmi nedir?

Başkan, kime “yapmayın yasak, kaçak” diyorsa, kendisinin bunu yapmış ve yapmaya devam ettiğini görüyoruz.

Sosyal Medya seçim sandığı olmadığı gibi, takipçilerde kör değildir.

Sayılı günler çabuk geçer

Vesselam.

Not: Şimdilik başkanı olduğu Bodrum Tanıtma Vakfını, bir kenarda tutuyorum…

velux
Yazarın Diğer Yazıları