DOLAR
32,3653
EURO
34,9637
ALTIN
2.325,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

ZAİ YAŞAM OUT GOLF KULÜP İN

Bodrum’un kadrolu kaçak yapıcısı yine bu günlerde faaliyette. Her ne ad altında olursa olsun, yapıların kaçak olmasının bir çok olumsuz yanı vardır.

Sadece, imar kanununu gasp etmiş sayılmazsınız.

Vergi usul ve esaslarından tutun da, sosyal sigortalar kanunu, harçlar kanunu gibi kamu hak ve alacaklarını da gasp etmiş sayılırsınız.

Kaçak yapı yapanların umurunda olmasa da, bizim umurumuzda. “Ben devlet kurumlarına lojman yapıyorum, okul yapıyorum, öğrencilere yardım yapıyorum.” diyerek veya yaparak başka kamusal alanlarda kanunları çiğnenme hakkını size kimse vermez, veremez.

Şimdi yazacağım konuya yine bazı yetkililer; “evet konuyu biliyoruz, onun yapı kayıt belgesi var biz bir şey yapamıyoruz.” diyecekler. Yine yetkililer “Mustafa Gündoğ’a yanlış bilgi vermişler Başkanım orası yasal.” diyerek, kaçak inşaat yapan derebeyinin savunuculuğunu yapacaklar.

ZAİ YAŞAM OUT GOLF KULÜP İN

Bu derebeyinin hakkında çok sayıda kaçak yapı ile ilgili şikayet olmasına rağmen, ilgili kurumlar hep birbirleri arasında top çevirip, somut bir şey yapmadılar.

Yetkililer bu kişiye neden ses çıkaramıyor dersiniz?

Başta, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Çevre İl Müdürlüğü ve Tarım Müdürlüğü yetkilileri bu konudan haberiniz var mı? Gerçi haberiniz olsa ne olur, olmasa ne olur. ZAİ YAŞAM’dan haberiniz varda ne oldu ki? Aynı kişi veya kurum kaçak yapı yapmaya devam ediyor ve siz görmezden geliyorsunuz.

ZAİ YAŞAM OUT GOLF KULÜP İN

Yer Bitez Mahallesi sınırları içerisinde ;

Narenciye Dikili Tarım Arazisi, fiili yol var, ancak imar planlarında her hangi bir yol olmadığı gibi bir tarafı dere yatağı, bu dere yol olarak kullanılmakta.

Koca bina dikilmiş, kültür hizmeti verilecekmiş, müze yapılacakmış.

Adam ne yapsın onu da anlamak lazım aslında, yanındaki eğitim kurumunun bir çok yeri kaçak olunca iştahı kabarmıştır. Marmara Eğitim Kurumları’ndan nerem eksik diyerek, kazma kürek işe girmiştir.

O bölgedeki tüm yapılar incelenmeli Bitez 209 Ada 1-2-3-4-5-6-7-8-9 ve 10 nolu parsellerde bulunan yapılar yasal mıdır, değil midir, kim ve kimler göz yummuştur?

ZAİ YAŞAM OUT GOLF KULÜP İN

Yetkililerden umarım bir yanıt gelir.

Yoksa, bu kaçak yapı yapanlar Başkan Ahmet Aras tarafından 3194 Sayılı Kanun kapsamında korumaya mı alınmıştır?

Evet biz yazdıkça gidilen mekanlarda değişiyor, ZAİ YAŞAM OUT – GOLF KULÜP İN bakalım orada ki ilgililer yakın zamanda yapı ruhsatı almış mı? Hani şu bir milyon metrekarelik golf sahası var ya denizden su arıtacaklardı da, su kuyusu açıp tarım alanlarındaki yeraltı sularının seviyesini düşürenleri ima ediyorum.

Şimdi biri yine çıkar “yazma oraları, adamlar hayır sever.” der. Geçmişte kime hayır yaptıkları biliniyor.

Vesselam

polat-galle
Yazarın Diğer Yazıları