DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
24°C

Ayıptır Günahtır Yapmayın…

Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Twitter sosyal medya hesabından 14 Nisan günü bir açıklama yapıyor;

“Adana’da belediyemiz 1.000 yataklı hastane yaptı diye fuar alanından bahseden kılıçtaroğlu daha önce de Muğla’da belediyemiz okullar yaptı diye olmayan okullardan bahsetmişti. Kim kandırıp açıklama yaptırıyor bu adama böyle yaa. Ayıptır günahtır yapmayın.”

Gerçekten ayıptır günahtır yapmayın…

Sayın Kadem Mete’nin söyledikleri doğru olsa dahi üslubu yanlıştır. Üslupta usturup olmalıdır. Kılıçdaroğlu’nun “K” sını küçük yazmak, Kılıçdaroğlu’nu küçük düşürmez, “Bu adama böyle yaa” gibi sokak ağzıyla hitap etmeniz de Kılıçdaroğlu’na zarar vermez. Bunu bilesiniz.

Sayın Kadem Mete’nin daha önce buna benzer bir açıklamasında yine yazmıştım, siyaset bilgelik ister, ilim ister, üslup ister diye. Kendisine öğretecek bir şeyimiz yok.

Bilmediğinden değildir üslupsuzluğu.

Siz hiç Kılıçdaroğlu’ndan “Rabbim de, milletim de bizi affetsin. Kandırıldım.” dediğini duydunuz mu?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ne yapmış? Yaptıklarını Belediyenin resmi web sitesinde yayınlamış.

“Büyükşehir, korona virüsle mücadelede, sağlıkçılara lojman hazırladı, sahra hastanesi kurdu”

Ne yapmış…

Sağlık Personeline lojman hazırlamış ;

“Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Üniversitesi Eski Hemşire Lojmanında, korona virüsü evlerine taşıma riskinden dolayı, uzak kalmak isteyen sağlık çalışanlarının dinlenmesi ve konaklaması için başlattığı restorasyon çalışmasını sonlandırdı.”

Çukurova Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Tamer Cevat İnal da, “Covid 19 salgınıyla ilgili hastane içinde özel birimler kurduklarını belirtti. Prof. İnal, “Burada çalışan arkadaşlarımız doğal olarak evlerine gitmek istemediler. Biz de bunlara bir yer göstermek zorundaydık. Burası aslında eskiden hemşire lojmanı olarak kullanılan bir yerdi. Terk edilmiş ve çok kötü bir durumdaydı. Eksik olmasın Başkanımızla görüştük ve 1 hafta içinde burayı inanılmaz bir hale getirmişler Bu çok büyük bir hizmet. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu kadar süre içinde bu işi başardıkları için hastanem adına kendilerine müteşekkirim.” diye konuştu.

Koskoca Başhekimi Prof. Dr. Tamer Cevat İnal yalan söyleyecek değil ya.

Başka ne yapmış?

TÜYAP Fuar Alanı’na sahra hastanesi. Neden yapmış? Olası bir durumda kullanılabilmesi için. İlk etapta 108 oda, her koşulda 250 yataklı bir sahra hastanesi haline getirilecek, lüzumu halinde bin yatağa dönüştürülebilecek.

En azından yerinde saymamış, bir şeyler yapmaya çalışmıştır.

Siyaset; her ne kadar ilkeler üzerinden yapılması gerekse de, biz olayı kişilere indirerek, ötekileştirmeye çalışıyoruz.

Çıksın Adana AK Parti il Başkanı “Hayır böyle bir şey yapılmadı.” desin, bizde kulak verelim söylediğine.

Peki Sayın Kadem Mete, siz Bodrum’da açılmadan eskiyen, hastane iskeleti dikmediniz mi? 2012 yılında başlayan proje çalışmalarıyla 3 yıl önce ise temeli atılan hastanenin durumuna çözüm getirmeniz gerekirken, Kılıçdaroğlu’na laf yetiştirmenizin sebebi nedir?

Ortakent, Yalıkavak arası yıllar önce başlanıp, halen sonlandırılamayan yol ve tünel çalışmasına ne demeli.

Hele ki o yolun yapılması için uğraş veren kişinin FETÖ irtibatı var iddiasıyla, içeri atılmasına ne demeli? Yolun kamulaştırma çalışmaları bitmeden kazma kürek vurmanın alemi neydi?

Bodrum Konacık Mahallesindeki kapalı spor salonu inşaatı kaç yıldır devam ediyor? Tam 5 yıl oldu henüz bitmedi.

Bir bakın; Bodrum’dan genel bütçeye giden paralara ne kadar? Dağını taşını sattınız ama, Bodrum’a henüz bir şey yapmadınız. Halen Özelleştirme İdaresi ve Milli Emlak kamu mülklerini satmaya devam ederken, siz neyin hesabını yapıyorsunuz?

Sayın Kadem Mete bırakın CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na, AK Parti Genel Merkezi yanıt versin.

Temsil ettiğiniz yer önemli bir yer ,iktidar partisinin il başkanlığı, yapacak onca şey varken, size fayda sağlamayacak işlerle uğraşmayın.

Korona Virüs nedeniyle dükkanını açamayan, açıp da bir kuruş kasasına para koyamayan esnafın durumu ne olacak? Evinin, işyerinin kirasını ödeyemeyenlerin, işsiz kalanların durumu ne olacak?

Borcu, borçla ödeme peşinde koşan, yiyecek ekmek parası bulamayan insanlarımız ne olacak? Bunları konuşalım, çözüm üretelim, borç ötelemeyle bu işler olmuyor.

Genel bütçeden “Vefa Sosyal Destek” için Muğla’ya, Bodrum’a ne kadar destek gelmiştir? “Vefa Sosyal Destek” kimlerin ihtiyacını karşılamaktadır?

Muğla’da devre dışı bırakılan, başta CHP’li belediyelerin “Vefa Sosyal Destek” e katkıları ne olmuştur? Kaç araçları var, hizmeti nasıl sağlıyorlar?

Evet biz bize yeteriz, lakin önce biz olmalıyız.

Vesselam…

Yazarın Diğer Yazıları