DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Başkan Aras Aday Olur Mu ?

polat-galle

Başkan Aras Aday Olur Mu ?

“Tencere dibin kara senin ki benden kara” dedik, meğer tencerenin sadece dibi kara değilmiş.  El attığım yer çorap söküğü gibi geliyor.

Dönemin Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı, günümüzün Danıştay Hakimi Esat Toklu’nun, Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı’ndan “Üstün Hizmet ve Başarı Belgesi” almasını hafife almış olmalıyım.

Vakfın amacını sorgulamak bugünkü konumuz içerisinde değil, kanunlar içerisinde kurulan ve amacını beyan eden her kuruluş bizim için muteberdir. Ta ki yasaları çiğneyene kadar..

Bu haberin basında yer alış tarihi Haziran 2021…

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV)  Başkanı Veli Sarı Toprak ve  Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras 3 Ağustos 2020 tarihinde, Ankara Bodrum Dayanışma ve İşbirliği Platformu kuruyor. Aras ve TÜSİAV Eş Başkan olarak etkinlik yapacaklarmış.

Bu vakıf, Bodrum’da belediyeye kamp kurmuş, belediye ilişkileri yerli yerinde…

Vakfın Yerel Yönetimler Platform Başkanı kim derseniz? Başkan Aras’ın gözdesi, çift maaşlı Bodrum Belediyesi Teftiş Kurulu  Müdürü ve Bodrum Belediye A.Ş ‘nin Yönetim Kurulu Üyesi, Şenol Tulga

Ankara’dan özel istek üzerine, Bodrum Belediyesi’nde Teftiş Kurulu Müdürü olmuştu. Bodrum Belediyesine öneren kişi, şimdilerde belediye başkan aday adayı ve kendisine “İNAN” ma mızı bekliyor.

Dedim ya, vakıf Bodrum Belediyesi’ne  kamp kurmuş.

“Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı Başkanı (TÜSİAV) Veli Sarıtoprak, Bodrum ilçesinde berat takdim etti.”

Bu yılki beratın sahipleri, sade bir törenle sahiplerine verildi.

“Yalıkavak Mahallesi’ndeki bir işletmede düzenlenen ve TÜSİAV Yönetim Kurulu Başkanı Veli Sarıtoprak ile TUSİAV Platform Başkanlarının da katıldığı törende, eski Muğla Valisi ve 20. Dönem Muğla Milletvekili Lale Aytaman, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt ve Bodrum Belediyesi Özel Kalem Müdürü Kenan Apaydın’a TUSİAV beratları takdim edildi.”

Önümüzdeki dönem, CHP’den belediye başkan aday adaylığı için tek kadın aday olan Belediye Başkan Yardımcısı Ummuhan Yurt ve Joker Müdür Kenan Apaydın TUSİAV beratları ile şereflendiriliyorlar. 6 Ağustos 2022.

Vakfın en büyük özelliği LOBİ çalışması ve Bodrum’da ki çalışması bu kadarla bitmiyor. 30 Ağustos; Ülke Zafer Bayramını Kutlarken, Ahmet Aras’a TUSİAV ONUR ÜYELİĞİ beyan ediliyor. Vakıf ne zaman bu kararı aldı bilemiyoruz.

Nedir dedik bu Onur Üyeliği ;

“Vakfa büyük ölçüde maddi ve manevi yardımda bulunmuş veya ekonomi alanında değerli hizmetler yapmış, kamu yönetiminde, siyasette ve odaların ve meslek kuruluşlarının yönetim organlarında uzun süre başarılı görevler ifa etmiş, kişiler Yönetim Kurulunun teklifi ve Mütevelli Heyetin 2/3’ünün oyları ile vakfa Onur Üyesi yapılır. Onur Üyeleri, Mütevelli Heyeti dahil olur ve toplantılara katılırlar, oy kullanamazlar.”

Meğer Bodrum Belediye Başkanı Aras, Vakfın Mütevelli Heyetine Girmiş haberimiz yok.

Lobi çalışmalarında vakfın başarısı nedir bilemiyorum, ancak Bodrum Belediyesi ile olan ilişkileri yerli yerinde.

Bu vakıf Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanına dahi (Şimdi Danıştay Hakimi) “Üstün Hizmet ve Başarı Belgesi” verebiliyorsa, demek ki Lobi çalışmalarında başarılı.

Belki de, Başkan Aras bu LOBİCİLİKTEN MEDET ummakta.

Bu koşullarda, bu ilişkiler yumağında, Başkan Aras Aday Olur Mu ?

Vesselam…

Başkan Aras Aday Olur Mu ?

velux
Yazarın Diğer Yazıları