DOLAR
32,6237
EURO
34,7525
ALTIN
2.502,71
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Başkan Aras ; “Olayın Belediyemizle İlgisi Yok”

velux

Dün “Bodrum Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hakkında Taciz ve Darp İddiası” Başlıklı Bodrumkadraj.com’un yaptığı haber, yerel ve yaygın basında ilgi görüp yayılınca, Bodrum Belediyesi “kamuoyuna” diye bir açıklama yaptı.

“Bodrum’un Yalıkavak Mahallesinde bir restoranda meydana gelen olayda, Özel Kalem Müdürü S.A., aşırı alkollü bir haldeyken karşılaştığı başkanlık biriminde de bir dönem görev yapan M.A.’yı taciz etti.”

Haberin özeti bu…

Bu habere karşılık yapılan açıklamada şu…

“Bodrum Belediyesi’nde görev yapan iki personelin adının karıştığı, mesai saatleri dışında özel bir işletmede yaşanan ve kamuoyuna yansıyan olaya ilişkin olarak idari soruşturma başlatılmıştır. İdari ve adli süreç tamamlanana kadar Bodrum Belediyesi Özel Kalem Müdürü görevden uzaklaştırılmıştır.”

Açıklamaya göre olması gereken yapılmış…

Olayın içeriğini anlatmak isterdim ancak “Bu pilav daha çok su götürür” ne , nerede, ne zaman, nasıl ve kim sorularının yanıtı, belediye içerisindeki aksiyonların ortaya çıkmasıyla çözülür.

Bodrum Belediyesinin açıklamasını masaya yatıralım….

Soralım bakalım kalbi sevgi ve barış dolu Belediye Başkanımıza ; Sayın Başkan olay olmuş üzerinden 24 saat geçmiş, sizin konuya müdahil olmanız ve gereğini yapmanız için Bodrumkadraj.com’un konuyu haber yapması mı gerekiyordu?

Haber yapılmasa, hiçbir şey yokmuş gibi mi davranacaktınız?

Konuyu kamuoyu açıklamasında öyle bir izah etmişsiniz ki; olayın içerisinde ki şahıslar “belediyede çalışan iki personel” denilerek önemsiz hale getirilmişler.

O iki personel burnunuzun dibinde görev yapan, aslında yanınızdan hiç ayrılmayan ve günlük programlarınızı ayarlayıp yöneten kişiler.

Olayı sonradan duymuş olmanız veya  “mesai saatleri dışında özel bir işletmede” diyerek, aslında konuyu  “özel hayatları beni ilgilendirmeze” getirerek, hafifleştirip sorumluluktan kaçamazsınız.

Şehremini, şehrin emin adamı; çalışanlar sonuçta size emanet, iş lafa gelince bir aile oluyorsunuz, olay olunca mesai saati dışı oluveriyor.

Hani zaman zaman sosyal medyadan şiddet uygulayan kişilere haykırışınız vardı ya, onu bu konuda neden göstermiyorsunuz? Adli merciler olaya el koyduysa, diğer olaylara da el koymuştu.

Size bir önerim olacak Sayın Aras, geceyi gündüze, gündüzü geceye taşıyan kadrolarınızdan bir an önce kurtulun. Kim bilir belki de;

“Bir musibet, bin nasihatten iyidir.”

Lakin musibetler ard arda geliyor, önlem almakta gecikmeyiniz. Çare o emekli olmuş milletvekillerinde veya güçlü sermayede değil, Bodrum halkındadır.

Kendini dahi zanneden elemanlarınıza söyleyin, hakkında yazı yazanların sabah kapısına dayanmasın. Sonra birde onun için açıklama yapmak zorunda kalmayın.

Sağınıza, solunuza yerleştirdiğiniz kişilere dikkat edin, demedi demeyin, geçmiş insanın önüne gelir.

Vesselam…

“Yazıyı kaleme aldığım sırada Başkan Aras sosyal medyadan yeni bir çıkış yaptı. Görevden alınan Özel Kalem Müdürü Serkan Aloğlu, partinin ve belediyenin değerli bir mensubuymuş” önce yayınlıyor sonra bu bölümü kaldırıyor.

Demek ki hakkınızda çok şey biliyor…

İmzaladığınız, kadına şiddete hayır protokolleri ve İstanbul sözleşmesi ne oldu?

“Bodrum Belediyesi olarak Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Şefliğini kurduklarını kaydeden Başkan Aras, “Bodrum’u çocuğa, kadına, sahipsiz hayvana, herkese karşı şiddetsiz bir kent haline getirmeliyiz” diye konuşalı 2 yıl 4 ay oldu.

Başkan Aras ; "Olayın Belediyemizle İlgisi Yok"

Aktur tatil sitesi
Yazarın Diğer Yazıları