Kemal Kılıçdaroğlu: “Arsız ve hırsıza muamelemiz açıktır; vuracağız neşteri, alacağız devlet malını. Seçimin ertesi günü telefonları acı acı çalacak, telefonun ucunda bir ses duyacaklar; “Ben Kemal, geliyorum!”
Bekliyoruz Kemal Bey…
“Arsız ve hırsıza muamelemiz açıktır; vuracağız neşteri, alacağız devlet malını” bu söyleme katılmamak olası mı?
Tabi ki HAYIR…
Bu söylemde kastedilen açıktır. Geçtiğimiz ay Bodrum Belediye Meclisi Olağan Ocak Ayı Toplantısı’nı anımsarsınız. CHP Grubu adına söz alan Emre Köroğlu, Cengiz Holding’e verilen yapı ruhsatı hakkında bir şey demeden, mahkeme kararını uygulamayanlar hakkında “CHP Meclis Üyeleri olarak suç duyurusunda bulunacağız.” demişti.
Bulunuldu mu? Eh işte… Göstermelik içeriği boş bir metin hazırlanmış, yapmış olmak için yapılan bir suç duyurusu.
“Ben Kemal, geliyorum!”
Kemal Bey gelince de bu şekilde göstermelik, laf olsun torba dolsun davranışları mı sergilenecek, kendi deyimiyle 5’li çete ve benzerlerine karşı.
Bodrum CHP Meclis Grubu, Başkan dahil 20 üyeden oluşmaktadır. Suç duyurusu bulunulduğu gün adliyeye giden 11 meclis üyesidir.
Suç duyurusunda bulunan üye sayısı 7 dir.
Emre Köroğlu, Dursun Göktepe, Mehmet Kocair, Cafer Doğan, Özden Baysal, Mustafa Çortoğlu, Mustafa Coşkun.
Adliyeye gidip imza atmadan ortadan kaybolanlar ;
Taner Mandalinci, Mustafa Kemal Özsarsılmaz, Kemal Özyurt, İlhami Özden
Mazeretli olanlar diyemeyeceğim, bu işin mazereti yoktur. Adliyeye hiç gitmeyen 9 meclis üyesi vardır. Gitmeyenlerle, adliyede ortada kaybolanlar arasında fark yoktur.
Her kişi suç duyurusunda bulunup bulunmama özgürlüğüne sahiptir, ancak mecliste çıkıp” biz CHP’li meclis üyeleri olarak” diyeceksiniz ve söylediğinizi yerine getirmeyeceksiniz.
Bugün meclis toplantısı var, kendi aralarında halkı nasıl yanılttıklarını tartışırlar belki. Suç duyurusu dilekçesi incelenirse görülecek ki, sadece Özelleştirme Dairesi Başkanlığı hakkında, o dönemde mahkeme kararını uygulamayanları içermektedir.
Danıştay İdareler Kurulu kararını uygulamayan ve uygulanmaması için kararname çıkaran CUMHURBAŞKANI Hakkında, çıt yok. Bu kararı görmezden gelen Bodrum Belediyesi ve Cengiz Holding hakkında, ses yok.
“Ben Kemal, geliyorum!”
Gelin Kemal Bey, ancak gelmeden önce Cennet Koy’da 117 metre karelik alanın orman vasfından çıkarılarak, kime menfaat sağlandığını bilerek gelin.
Gelin Kemal Bey gelin, siz arsıza hırsıza savaş açarken, onlarla oturup kalkan, CHP’li görünümlü çakma sosyal demokratları bilerek gelin.
Gelin Kemal Bey gelin, vesayet altında ki Bodrum Belediyesini bilerek gelin. Olup bitene ses çıkaramayan ve hatta bu vesayete ortak olan Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı bilerek gelin.
Gelin Kemal bey gelin, bazı Başkan Yardımcıları ve eski imar müdürü varlıklarına el konulurken, kendisi Brüksel’e giden ve hatta, mükâfat olarak mecliste kendisine çanak sorular soran meclis üyesini de götüren belediye başkanınızı da bilerek gelin.
“Ben Kemal, geliyorum!”
Gelin Kemal Bey Gelin, sizi bekliyoruz, bir günde Bodrum Halkını dinlemeye gelin…
Evet bugün belediye meclis toplantısı var. Birinci gündem maddesi önemli; gündem maddesi halktan bir kişiye ait olsa gündem olması veya gündeme alınması dahi söz konusu değilken, oldu bittiye getirilerek meclisten geçen, sonrada konunun tekrar incelenmesi istenen bir madde.
Konu çok teknik olmasından dolayı detay yazmıyorum, lakin dosyanın geliş ve kabul ediliş şekli, tam bir kıyakçılıktır.
Bakalım sonuç ne olacak…
“Ben Kemal, geliyorum!”
Ne demiş Hacı Bektaşi Veli
“Sen güzellikle sözünü söylersin. Arif olan ders alır, cahil olan tavır.”
Vesselam…
Cennet Koy’daki 117 m2 lik alanla ilgili gazetecilerin yazamadığı, gazeteci olmayan gazeteci Hasan Dirin’in yazdığı yazıyı lütfen okuyun.