DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
20°C
Muğla
20°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Bodrum İçin El Ele…

velux

Başkanımız Ahmet Aras’a tanıtım açısından hayran olmamak elde değil, sayesinde Bodrum’u dünyada tanımayan kalmadı.

Kültür, sanat, tarih, edebiyat akla gelebilecek ve gelmeyecek her türlü donanıma sahip.

Dostluk, kardeşlik aşılama konusundaki mahirliği işin cabası.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Artvin  Borçka Belediyesi, Tunus Houmt Souk kardeş şehirlerimiz.

Hepimiz kardeşiz.

Karya Belediyeler Birliği’ne giden yolun temelini de 2020 yılında kendisi attı, lakin “uçtu uçtu kuş uçtu” misali oluverdi.

Kardeş kentler, dost kentler, her gittiği yerde Bodrum’a  ekonomik fayda sağlayan, sayesinde ilçemizde kişi başı gelirin rekor kırdığı bir kent oluverdik.

Malta’ya davet edilip, turizm konusunda ne yapmaları gerektiğini dahi bizim başkana sormadan edemediler.

Geçenlerde Montenegro (Karadağ) ziyaret etti . Hemen kış turizminin önü açıldı. Gönderdiler futbol takımlarını, kentimize finansal kaynak oldu. Şu parasız günlerde can suyumuz oldular.

İş insanlarının davetini resmi davet gibi bize aktarmakta da başkanımız çok becerikli. Montenegro (Karadağ) gezisi sonuçları gibi. Kim kimi davet etmiş, kim kimle nereye gitmiş, kim kimle Bodrum’a gelmiş?

Herkesle barışık ve uyum içinde çalışan başkanımız, hepimize önderlik ediyor.

CHP Yerel Yönetim Politikalarının belirlenmesinde “Toplumcu Belediyecilik” diyerek çığır açarken, kendi partisi muhalefette olmasına rağmen, iktidarla ilişkilerini iyi tutarak, Torba Mahallesine 50 yolda gelmeyecek alt yapıyı getiriyor.

Rus yatırımcılarla şirket kurarak, Bodrum’un geleceğini garanti altına alıyor.

Daha bilmediğimiz neler neler var…

Bütün bürokrasi ile iyi anlaşıyor, hatta Bodrum Kaymakamıyla el ele vererek kenti uyum içinde yönetiyor.

Her yerde birlikte, kent için el ele.

İç ve dış gezilerde dahi birlikteler. Son Dubai gezisini birlikte yaparak, turizm konusunda girişimlerde bulundular ve kardeş şehrimiz Milas’ın Kaymakamı da kendilerine eşlik etti. Lakin kardeş şehir Milas Belediye Başkanımız yoktu.

Belki huysuzluk yapıyor diye götürmemişlerdir.

Hoş belki başkan bilmiyordur ancak Bodrum’un Dubai tecrübesi var .Dubai Emiri El Maktum’a ait Jumeirah, zamanın Golden Savoy’un işletmeciliğini yaptı.

Başkanın Dubai’ye gitmesine gerek yoktu, onlar zaten burada…

Bence Bodrum Belediye Başkanımıza sahip çıkmalıyız, şimdiden Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na gidecek yolu kendisine açmalıyız.

Başkan turizme o kadar önem yeriyor ki; dün Bodrumkadraj.com’ da Hasan Dirin yazınca öğrendik. “Bodrum’da turizmcilerin en önemli derneklerinden biri olan BODER’in (Bodrum Otelciler Derneği) ofisine geçmişe dönük beş yıllık ecrimisil kesip, tahliye edin” demiş. (Daha çok şey yazmış sevgili Hasan Dirin okumanızı öneririm..)

Bence başkanı olduğu BOTAV (Bodrum Tanıtma Vakfı) dan başlamalı Sayın Aras. Kaç yıldır aynı yerde faaliyet gösteren BOTAV işgalci değil midir?

Hoş şimdilerde yeni yer hazırlıklarında BOTAV,  Ortakent’te yine belediye mülkünde, mevcut bina ünlü bir firma tarafından tadilatı yapılarak, kendilerine verilecek. (İnşaatında problem olan bir hayır sever)

Ortada milyonlar dönüyor ve belediyenin cebinden kuruş çıkmıyor. Ekonomi dehası başkanımızdan mutlak ulusal boyutta yararlanmamız gerekir diye düşünüyorum.

Haydi sefere, tutana aşk olsun…

Vesselam..

velux
Yazarın Diğer Yazıları