DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

“DOĞAL GAZ GELİYOR”

Bodrum Ev Emlak

Son yılların en hızlı belediye meclis toplantısı; 2 Temmuz 2021 tarihinde yapıldı. Belediye Başkanı Ahmet Aras izinli olduğu için, toplantıyı vekili İlknur Ülküm Seferoğlu yönetti.

Belediye meclisinde; ek gündem maddeleriyle birlikte 16 madde görüşüldü. Yaklaşık yirmi dakikalık bir sürede toplantı sona erdi.

Komisyona gidecekler havale edildi, Önceden planlamış kabuller yapıldı, başarılı bir şekilde toplantı sonlandırıldı.

Ne desek boş…

Belediye Başkanı Aras, Bodrum’a müjde vermişti “DOĞAL GAZ GELİYOR” diye.

Haziran ayı meclis toplantısında gündem yapılmış, komisyona havale edilerek rapor istenmişti. Temmuz Ayı toplantısında bu gündemle ilgili ek karar için, ek süre istedi.

Ne hikmetse Bodrum Belediye Meclisi de, Belediye Başkanı gibi, görevi olmayan konularda karar alma hevesinde.

Doğal gaz, doğal olmayan yollardan gelirse, başımıza ne gelir?

Doğal Gaz Piyasası Kanunu’nun Belediye Meclisinden geçirilmeye çalışılan bölümü ;

“Doğal gaz dağıtım şirketlerinin dağıtım bölgelerine ilave edilecek yeni genişleme bölgelerinde yerleşim yeri belediyesince doğal gaz dağıtım şirketine yatırım yapılması talebinde bulunulması halinde; ilgili dağıtım şirketinden teminat, kontrollük hizmet bedeli, kaplama bedeli, zemin/alan tahrip bedeli, hafriyat döküm bedeli ve benzeri adlarla herhangi bir bedel alınmaz ve altyapı kazı alanının üst kaplamaları ilgili belediye tarafından bedelsiz olarak yapılır.”

Doğal gaz yatırım planı, Milas İlçesi sınırlarında bitiyor. Bodrum Belediyesi; yetkili şirkete doğal gaz alt yapısı için bir talepte bulunuyor, dağıtım alanı genişlediği için yukarıda sayılan işlerin bedelinin, belediye tarafından ödenmesi gerekiyor.

Belediye Meclisi, kimseye sorulmadan yapılmaya çalışılan bir işle ilgili, suç ortaklığına itiliyor.

Bu kararın meclisten geçmesi, tüm Bodrum’da yaşayanların, özellikle mal sahiplerinin borçlanması anlamına gelmektedir.

Doğal gazı istemek yada istememek tartışması değildir bu konu. Yatırım yapan, doğal gaz satışından para kazanmak isteyen kimse, yatırım bedeline de o katlanmalıdır.

Bodrum’un geleceği, hiç kimseye ipotek edilemez.

Yarın “bakın size doğal gaz getiriyoruz, bu yollar kazıldı, yeniden yapılacak, katılım bedeli ise şu kadar.” dendiği zaman; bu gün olaya karşı çıkmayanların, yarın söz söylemeye hakkı yoktur.

Bodrum Belediye Meclisi, evlere şenlik…

Gündemin başka bir maddesinde ise sehven alınmış karar değil, sehven yazılmış bir soyadı için yeniden karar verilmesi ile ilgili gündeme geliyor ve ne hikmetse gündemden çekiliyor.

“07.04.2021 tarih ve 2021/64 sayılı meclis kararıyla, Bodrum Belediyesinde faaliyete geçen Bodrum Kadın Danışma Merkezine sehven verilen “Derya BÜYÜKKUŞOĞLU” isminin, “Derya ATASOY Bodrum Kadın Danışma Merkezi” olarak değiştirilmesi talebinin görüşülmesi.”

Bu konuyu daha önce yazmıştım.

Bodrum Kadın Danışma Merkezi’ne adı verilmek üzere, şartlı bağışta bulunuluyor. Ancak bu bağış nasıl ve kime veriliyor, bağış miktarı belli değil.

Belediye Başkanı Aras “Hatırı Sayılır Bir Bağış.” demişti.

8 Mart 2021 de açılan danışma merkezine, yani; yapılmış bitmiş bir yerin yapımı için, bağışta bulunuyor. Fakat belediye kasasına giren bir para yok.

Gündem yapıldığı meclis toplantısında Ahmet Aras; ismi verilecek kişinin, soyadı konusunda belediye meclis üyesi tarafından uyarılmasına rağmen, dikkate alınmıyor.

İsmi verilecek kişinin, işletmesini yaptığı yerin yapı ruhsatı olmadığı, yapı kayıt belgesinin yasaya aykırı olduğu, sonradan yapılan yerlerinde yasal olmadığı söylendiği halde, Aras bildiğini okumaktan geri kalmıyor.

Dahası da var; dedim ya meclis evlere şenlik…

İmar komisyona havale edilen ;

İlçemiz Kumköy Mahallesi, 160 ada 43 parsele ilişkin Enerji Üretim Alanı (Ges) Amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Teklifinin görüşülmesi.

Bu maddeyi inceleme yazım, bir sonraki yazıya…

Önümüzdeki günlerde gündemimiz…

Halikarnas surları,
Belediye tarafından yapılan kayıt dışı işler…
Cennetkoy Eczacıbaşı Malikhanesi…

Kiralar Neden Artıyor…

En önemlisi Yalıkavak İmar Planının son durumu olacak..

Belki Cüneyt Özdemir’e bir dokundurma yaparım…

Vesselam…

Yazarın Diğer Yazıları