DOLAR
32,3105
EURO
35,0957
ALTIN
2.279,29
BIST
8.961,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
23°C
Muğla
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Eczacıbaşı Suçunu İtiraf Etti… Cennet Koyu İşgal Ettik…

polat-galle

Dün yayınladığım  “Eczacıbaşı Buna Tenezzül Eder mi?” başlıklı yazım üzerine, Eczacıbaşı Holding A.Ş ‘den, Medya İlişkileri Direktörü Cem Tanrıkılıcı imzalı bir açıklama geldi.

Açıklamamızın okurlarınızla paylaşılmasını rica ederiz.” Tabi ki paylaşırım, hem de seve seve. Sizin; kabahatinizin ötesinde, suçunuzu itiraf ettiğiniz açıklamanızı yayınlamak, yazımın ne kadar doğru olduğunun ispatıdır.

Eczacıbaşı suçunu itiraf ediyor…

kamu mülkiyetinde bulunan alanlardaki kullanım için de tüm yasal başvurular yapılmış ve ecrimisil ödenmektedir.bu itirafında diyor ki; “biz işgalciyiz, devletin kurumları bizi tespit etti ve ceza yazdı.” “Ecrimisil; Haksız İşgal Harcıdır ” Yani orada haksız bir işgal var ve bunun harcını ödüyoruz, diyorlar açıklamada.

Ecrimisil ödeyince oralar sizin mi oluyor, ben söyleyeyim, elbette sizin olmuyor. Ecrimisil tutanağını tutanların, işgale son vermesi gerekiyor. Demek ki; işlemi yapan memur ya görevini yapmadı, yada yaptı da siz görevliler gittikten sonra işgale devam etmenin sakıncası olmadığını düşündünüz.

Ve İşgal Devam ediyor. Gerçek şu ki Eczacıbaşı Holding işgali kendisinde hak görüyor.

“Haberde yer alan ve demir kapıyla kapatıldığı iddia edilen bölümde herhangi bir kamu yolu olmadığı gibi, fiziki şartlar nedeniyle burada bir yol açılması dahi mümkün değildir.”

Eczacıbaşı Suçunu İtiraf Etti... Cennet Koyu İşgal Ettik...

Ortada bir demir kapı olduğu gerçek…

Ancak; orada bir yol yokmuş, yol açılması da mümkün değilmiş. Siz demir kapıyı kaldırın, biz yolumuzu açarız, endişeniz olmasın. Orada kamuya terk edilmiş bir imar yolu var ve siz bu yolun açılmasını engelliyorsunuz.

Ne demiştim “Gücü Gücü Yetene”

“İlgili kurumlar da daha önce benzer iddialar nedeniyle yerinde inceleme yaparak bu durumu tespit etmişler ve söz konusu alandan yol açılamayacağını teyid etmişlerdir.”

İlgili kurumlardan gelip bu durumu tespit eden kişi ve kişileri merak ettim doğrusu. Adlarını ve kurumlarını açıklarsanız, bizde neye hizmet ettiklerini anlayabiliriz.

“Halk plajına girişi engellemek gibi bir uygulama kesinlikle söz konusu değildir.”

Yani orada bir plaj var, ama gitmek için yol yok öylemi?

Bodrum Belediyesi mülkiyetinde olan ve Cennet Koyu Turizm A.Ş ye ait olan parsele bitişik, üç adet gayrimenkul bulunmaktadır. Yapılan imar planlarında; oluşturulan parseller için yola cephe verme şartı vardır. Ve bu parsellerden bir tanesini almak için belediyeye başvuru yaptınız.  Neden? Yarın bir gün birisi alır veya kiralar ise, keyfiniz bozulmasın diye.

Ne hikmetse Bodrum Belediyesi, Belediye Meclisinden size satmak amaçlı yetki almasına rağmen ihale etmedi. Sanırım bu açıklamanızda da, size belediyeden birileri kılavuzluk yaptı. Diğer iki parsel için alım talebiniz yok, çünkü yapılaşmaya uygun olmadığından sizin için sakınca oluşturmuyor.

Açıklamada ;

Deniz kıyısına “QUARTZ” sermedik denilmemiş. (Bir rivayet sahilden numune alınmış, sağlığa zararlı bir duruma rastlanmamış. Kimin sağlığı acep?)

Kaçak Binalarımıza, Yapı Kayıt Belgesi Almadık,

Belediye’nin arsasında, yapılmamış binaya, Yapı Kayıt Belgesi almadık,

Kamu alanında kaçak yapılarımız var veya yok denilmemiş.

İskeleler kaçak denilmemiş.

Ne denilmiş….

“Kıyılar Halka aittir, lakin yolunuz yok kullanamazsınız. Biz sahili işgal ettik, parasını da ödüyoruz. İlgili kurumlar yaptıkları denetimde, bizi haklı buldular.” denilmiş.

Haksız olsaydınız şaşardım zaten.

Sermaye sever Bodrum Belediyesi “adam kayırmıyoruz” demişti, belki bu konuda bir açıklamada bulunur. Bu alandaki belediye mülklerine giden yol açılmalı ve o alanlar halkın kullanabileceği hale getirilmelidir.

Orası Cennetse, biz günahkar değiliz.

Vesselam...

Eczacıbaşı Holding Tarafından Yapılan Açıklama ;

Sayın bodrumhaber.com editörleri,

Sitenizde yer alan, “Bodrum’da Eczacıbaşı skandalı” başlıklı haber, gerçekleri yansıtmamaktadır.”

“Haberde yer alan ve demir kapıyla kapatıldığı iddia edilen bölümde herhangi bir kamu yolu olmadığı gibi, fiziki şartlar nedeniyle burada bir yol açılması dahi mümkün değildir. İlgili kurumlar da daha önce benzer iddialar nedeniyle yerinde inceleme yaparak bu durumu tespit etmişler ve söz konusu alandan yol açılamayacağını teyid etmişlerdir. Halk plajına girişi engellemek gibi bir uygulama kesinlikle söz konusu değildir.”

Arazinin Eczacıbaşı ailesine ait olan bölümünde yasa dışı hiçbir uygulama yapılmamış olup, kamu mülkiyetinde bulunan alanlardaki kullanım için de tüm yasal başvurular yapılmış ve ecrimisil ödenmektedir.”

Açıklamamızın okurlarınızla paylaşılmasını rica ederiz.”

velux
Yazarın Diğer Yazıları