Yahu insan isterse neyi yapamaz ki… Göklere çıkar, denizin dibini görür. Tazılarla yarışır, kurtlara dil öğretir. Yapar oğlum yapar. Yeter ki istesin!
Bak mesela Muğla’da da yaparlar olur! İçi boş olsun doldururlar, adı kocaman dursa da küçücük saksıda, sonuç bildirgesi olmasa da, peşi sıra aksiyonlar alınmasa da olur. Musluktan sular akmasa da olur, biz “Su Çalıştayı” yapalım. Ankara’dan, İstanbul’dan gelsinler. Muğla’da yokmuş gibi.
Deprem için anons sistemini hazır tutalım. Ezanı duysalar yeter kıbleyi namazı bilmeseler de olur. İki bina yıkarız. 100 binayı inceleriz. Biz yaparız olur.
Dur şimdi bak ne geldi aklıma. Bir de İklim Çalıştayı yaparız. Bir taraftan imar izinleri ile beton üstüne beton dökeriz olur.
Eksik kalmasın bir dakika “Enerji Çalıştayı” yaparız. Su dağıtımında bile enerjiye ihtiyacımız açıktır. Ancak, termik santralinin yerine ne koyacağımıza bakmadan “kapatın santralleri” deriz o da olur canım kardeşim çok güzel olur.
Bir gazete çıkar manşetten sorar belgesi ile der ki “çalıştay için 5 milyon TL’lik fatura mı kestiniz?” Ona cevap vermeyiz. Gerek yok. Eleştiri haklıysa ölü taklidi yaparız, olur! Üstüne gazeteciyi satılık ilan ederiz. Cemiyetler zaten sözümona cemiyet, basın mensuplarımız faturayı değil gazeteyi sorgularlar ne de olsa bizimdir bizdendir, olur!
Oluuuur gider…!
Hırsızlığı lanetler ama hırsız bizden olursa sahiplenir, korur, kollarız bak hiç olmaz canım deme olur o da olur!
Geçmişimiz açlık mücadelesinde, geleceğimiz yarınından kaygılı. Olsun! Biz hala burnumuzun dikine dikine gideriz, olmaz mı olur!
Üstüne astlarımızı ezeriz, kırarız, dökeriz..Siyasi partilerin il/ilçe binalarına çay partilerine katılmak için gideriz. Muhalefet etmeyiz, ettirmeyiz. Muhalifleri dışlarız yine de demokrasi çığlığı atarız olur! 5 çayı muhabbetinden öteye gidemeyenlere “başkan” deriz olur! Liyakat ve bilgi olmadan da olur!
1 TL diye bir peçe buluruz tüm zamların önünden onu servis ederiz. Kimse bu indirim mi bindirim mi peşine bile düşmez…Bak bu da olur…
Yapıyorsunuz oluyor…Vebali hep üstünüzde kalıyor ama olsun!
Haydi selametle…