DOLAR
32,3635
EURO
34,9543
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Ne diyor, Sayın Halil Karahan

velux

Bodrum CHP İlçe Yönetimi, seçimlerinde oy kullanacak mahalle delege seçimleri başlar başlamaz sanırım birilerinin karın ağrıları tuttu. Kendisine düşman yaratarak kitleleri etrafında toplama gayreti içerisine girmiş.

Bir kaç gün önce, Bodrum CHP İlçe Başkan’ı sosyal medya üzerinden bazı açıklamalarda bulundu.

Ne diyor Sayın Halil Karahan ;

“Kimsenin delegesi yoktur.”

“Delege seçimlerimiz demokrasinin bütün kurallarının işlediği parti içi demokrasinin işlediği bir süreç, geçtiğimiz hafta 76 tane delegemizi belirledik. Seçilmiş olan delegeler hiç kimsenin delegesi değildir.”

“Seçilen delegeler CHP’nin delegeleridir. CHP üzerinden sipariş yazı yazarak rant elde etmeye çalışanlar boşu boşuna CHP’yi yaralamaya, parçalamaya çalışmasınlar. CHP üyelerinin bir tek hedefi vardır, o da iktidardır”

Ne yazık ki, yukarıda alıntı olarak paylaştığım sözleri Bodrum CHP İlçe Başkanı ifade etmiştir. CHP İlçe Başkanı sıfatıyla bu sözleri sarf etmek, pek uygun bir davranış değil. CHP’nin delege seçimleriyle ilgili çıkan yazılar CHP’nin herhangi bir siyasi tavrına değil, direk yönetimsel aksaklığın ve durumun tespiti üzerine yazılmıştır.

Sayın Halil Karahan, farkında değilsiniz sanırım

Devlet kuran bir siyesi partinin ilçe başkanısınız. Gazetecilerin yazdığı yazılarla, CHP parçalanacak olsa, şuan elinizde parçası dahi kalmazdı. Siz söylediğiniz sözleri inanarak mı ifade ettiniz? Yoksa Cumhuriyet Halk Partisini, güçsüz olarak mı görüyorsunuz?

Darbeler, muhturalar, savaşlar içerisinde yer almış 100 yıllık siyasi parti, sipariş üzerine yazıldığını iddia ettiğiniz yazılarla parçalanıyorsa, önce sizin kendinizi sorgulamanız gerekir. Bir ilçe başkanının ifade edebileceği sözler bunlar olmamalıdır. Siz kendi fikrinizi ifade ettiyseniz, bulunduğunuz yeri daha fazla işgal etmemelisiniz.

Anti demokratik uygulamalarınızın üstünü örtmek için, kendinize düşman yaratmak istiyorsanız, mağduru, mazlumu oynamak istiyorsanız, bunu kendinize güç olarak gördüğünüz ağabeylerinize anlatınız. Bodrum kamuoyunu boşuna meşgul etmeyiniz.

Madem “CHP Üyelerinin tek hedefi iktidar olmaktır.” O vakit gölge etmeyiniz. Son yerel seçimlerde, yaklaşık 6 puanlık gerilemeyi unutmayınız.

Gazeteciler mi yaptı…

Geçtiğimiz yerel seçimlerde “Sandık koyacağım, ön seçim olacak.” diyen sizsiniz. Ne oldu, adaylar atamayla belirlendi. Verdiğiniz sözü tutmadınız.

Gazeteciler mi engelledi sizi.

Sipariş üzerine belediye meclis üyeleri belirlendi. Başvuru dahi yapmayanlar listelerde yer aldı, “o onun, bu bunun bilmem nesi” diye baş köşeye oturtuldu.

Bunu da mı gazeteciler yaptı…

“Kocadon’cu” diyerek üyeleri fişlediğinizde, üyeler partinin üyesi değildi de şimdimi delegeler” kimsenin değil partinin” delegeleri oldu. Kocodan aday olacak diye dizinin dibinden ayrılmayanlar, meclis listesini partinin masaları yerine başka masalarda yapanlar, Kocadonla maçlara gidenler partiyi parçalamadı da gazeteciler mi parçalıyor?

Herkes kendi konumunu garantiye almak için, başta belediyede işçi olarak çalışan parti üyeleri üzerinde baskı kurularak delegasyon seçiminde kendilerine oy verdirilmeye zorlanırken,

İnsanlar ekmekleriyle tehdit edilirken, Ahmet Aras’ın belediyede çalışan üst düzey yöneticilerinin parti içi delegasyon seçimlerinde aktif rol almaması gerektiği talimatını vermişken, sizinle beraber hareket ederek baskı kuranlarla mı demokrasinin yolunu açıyorsunuz?

Başkalarına değil, halka layık olmaya çalışınız.

Demokrasi bakkalda satılan çiklet değil ki her parası olan alsın, her ağzı olan çiğnesin. Demokrasi, emek ister, bilgi ister, saygı ister, korumak kollanmak ister ve her şeyden önemlisi ben değil biz olmayı hedefler.

Sayın Halil Karahan

Oturduğunuz yerden basını dizayn etmeye çalışıyorsanız bu sevdanızdan vazgeçiniz. Yolunuz yol değil. Delege seçimlerinde parti yönetmeliklerini uygulamayarak, parti içi düzeni ayaklar altına alıp, sonra da basını suçlamak size bir şey kazandırmaz.

Bodrum Basını görüp görebileceğiniz en iyi kadrolardan oluşmaktadır. Birilerini kendinize kul köle yapmış olabilirsiniz. Bilmelisiniz ki, hiçbir basın mensubu yularını size kaptırmaz.

Sizde başkalarını değirmenine su taşımayın…

Bodrum Basınının, Bodrum’da olup bitenler hakkında bildiklerini hayal dahi edemezsiniz. Sanmayın ki iki laf eder sustururum, bayramlarda ilan vermem susarlar, nasıl olsa belediyede arkamda, bilesiniz ki, sel gider kum kalır.

Siz ve sizin gibi düşünenlerin yüzünden yüzlerce gazeteci ceza evindedir.

“Matbuat hiçbir sebeple tahakküm ve nüfuza tabi tutulamaz” (1923) Mustafa Kemal Atatürk.

Vesselam…

Bodrum Ev Emlak
Yazarın Diğer Yazıları