Bir Satışın Hikayesi
Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Niyazi Atare, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı (KOM) ekiplerince, rüşvet alırken suçüstü yapıldığı iddiasıyla göz altına alındı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.
İddiaya göre Atare; bir iş insanından, olmayacak bir yol açma işini oldurmak için toplam 1 milyon liraya anlaşıyor. İş insanından 150 bin lira avans alıyor, yol açılma işi yapılmadığı halde 400 bin lira daha istiyor.
Konu, olmayacak işi oldurmaya çalışan iş insanı tarafından Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına aktarılıyor ve suçüstü yapılarak, önce göz altı sonra tutuklanma olayı gerçekleşiyor. Niyazi Atare, çözümü olmayan işi çözmüş olsaydı sorun olmayacaktı.
Durumdan vazife çıkaranlar ardı ardına açıklama yapıyor.
İlk açıklama Bodrum Belediyesi’nden. Açıklamada ne denildiği anlaşılmasa da, Bodrum Belediyesinin konuyla ilgisi olmadığını ileri sürerek, yargı sürecine ve hukukun üstünlüğüne dem vurarak, olaydan belediyeyi nasıl yara almadan kurtarırız peşine düşülüyor.
Ardından Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Yönetimi tarafından yapılan açıklamada;
“Parti üyesi Niyazi Atare hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, partimizin etik ilkeleri ve kamu güvenine verdiğimiz önem gereği, ilgili üye tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Parti Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir.” Deniliyor.
Olayı birlikte yorumlayalım demek isterdim, lakin yapılan açıklamaları okuyunca görüyorum ki “yoldaş” dedikleri insanın cenaze namazı kılınmış, mezara fazla toprak atarsam olay bana bulaşmaz derdine düşülmüş.
Niyazi Atare hakkında yargı bir hüküm verecektir. Ancak yargıdan önce hüküm verenler bu kısmı iyi okuyun.
Bodrum Belediye Başkanı Mimar Tamer Mandalinci ve CHP Muğla İl Başkanı neyin telaşına düştüler dersiniz.
Bodrum Belediye Meclisi’nde işi gücü olmayan, iş takibi yapan üyeler var dediğimizde, bir gün sonra işsiz meclis üyesini yerine vekil bırakan Tamer Mandalinci değil midir?
“Mimarım”, “Mühendisim” diyerek partiyi yanıltan, kamu haklarından men edildiği halde meclis üyesi olan, “işi gücü bırakıyorum artık siyaset yapacağım” diyen meclis üyelerini yazdığımda, bunları baş tacı yapan Başkan Mimar Tamer Mandalinci değil mi?
“Niyazi Atare iş takip ediyor.” dedim belediyede olmayan kadroya, Atare’yi koordinatör olarak atayan Mimar Tamer Mandalinci değil mi?
Bitti mi? Biter mi hiç.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Niyazi Atare’yi Belediye şirketine yönetim kurulu üyesi yapmadı mı?
Niyazi Atare, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grup Başkanı değil mi?
Bazılarının siyasi geleceklerinde aktif rol alan, Niyazi Atere değil mi?
“Yürü be koçum” diyenler neredeler?
Yoldaşınızı iki dakikada sattınız.
Çiçeği burnunda CHP Muğla İl Yönetimi lafım size.
Arkanızda durup, sizi o koltuklara oturtanlara bir bakın. Başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a.
Bodrum’da yaptığı otel kaçak, Belediyeden kiraladığı yere ortağı aracılığıyla Yapı Kayıt Belgesi alan, cennet Bodrum’u kaçak yapı cehennemine çeviren kişi, bizzat kendisidir.
“Kişiye Özel imar planı” yaptığı arkadaşını MUTTAŞ’ın başına getiren Aras değil midir? İDO ile yapılan sözleşme ile belediye şirketinin kamu zararına neden olanlar, bunlar değil midir?
Halen Menteşe Belediye Başkanı olarak görev yapan Gonca Köksal Aras’ın, olamayacak işi oldurduğuyla ilgili ses kayıtları ortada dolaşırken, her ikisi de CHP tarafından ödüllendirilmedi mi? Takipsizlik kararı alınmış olsa da sizin de dediğiniz gibi kamu güvenine verilen zarar önemli.
Siz kimin kayığının küreğini çekiyorsunuz, disipline verecekseniz Aras’ın adliye dosyalarına bakın.
İşinize geldiği gibi değildir dik duruş hacı yatmazlar.
Niyazi Atare’yi disipline sevk ederken olmayan vicdanınız yarın sizden hesap soracaktır. Hiç düşünmediniz mi Atare’nin suçsuz olabilme ihtimalini. Niyazi Atare yakalanınca mı suçlu oldu? Ya yakalanmayan meclis üyeleriniz ne olacak?
Soruşturma dosyası elinizde değil, suçüstü görüntü kayıtları elinizde değil, ifadeler ortada değil. Hangi insani duygularla yoldaşınızı yargıdan önce suçlu ilan ettiniz.
Peki ya Niyazi Atare ile birlikte tutuklanan İbrahim Çırakoğlu hakkında disiplin süreci başlattınız mı?
Kendisi İl yönetim kurulu üyeniz olurda, hatırlatayım dedim. Yoksa Niyazi Atare hakkında bilgileri ondan mı aldınız? İkinci tutuklu kimin vasıtasıyla il yönetimine girdi, onu da açıklarsanız kamuoyu bu yürekli insanı tanır.
Bu işler tüzük değil büzük meselesi…
Niyazi Atare profesyonel bir siyasetçidir, geçimini siyasetten sağlar. Suçlu mu derseniz, inanın tek başına suçlu değildir. Meclis üyesi olmak için her seferinde sandıktan çıkandır Niyazi.
Önce seçmesini öğrenmeliyiz, sonra suçlamasını.
Niyazi Atare Bodrum CHP’nin kara kutusudur, dikkat edin elinizde patlamasın.
Vesselam…
1 | 6
Niyazi Atare Bodrum CHP’nin Kara Kutusudur
2 | 6
Niyazi Atare Bodrum CHP’nin Kara Kutusudur
3 | 6
Niyazi Atare Bodrum CHP’nin Kara Kutusudur
4 | 6
Niyazi Atare Bodrum CHP’nin Kara Kutusudur
5 | 6
Niyazi Atare Bodrum CHP’nin kara kutusudur
6 | 6
Niyazi Atare Bodrum CHP’nin kara kutusudur