DOLAR
32,3755
EURO
34,9680
ALTIN
2.325,67
BIST
9.057,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

“Sorun yoldaşta değil, yoldadır.”

Belediye Meclis üyesi ve Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, başkan yardımcılığı “görevinden alındı.”

Çok çirkin bir söylem, görevinden alındı…

Belediye başkanı seçildikten bir süre sonra Ahmet Aras, Emel Çakaloğlu’nu kültürden sorumlu koordinatör olarak görevlendirdi. Bunun yanlış olduğunu, belediyede koordinatörlük görevinin yasal karşılığı olmadığını yazmıştım.

Gerçi, şimdi elini sallasan koordinatöre değiyor belediyede. Neyi koordine ediyorlarsa…

Bu yazımdan kısa bir süre sonra Emel Çakaloğlu, Kültür ve Sosyal İşlerden sorumlu başkan yardımcısı olarak atandı.

Söyleyecek sözümüz yoktu, işlem yasaldı.

Gel zaman git zaman, Emel Çakaloğlu’nun sorumluluk alanı genişletildi. Kültür ve Sosyal İşler kendisinden alınarak, Destek Hizmetleri, Emlak ve İstimlak , Zabıta Müdürlükleri bağlandı.

Sonuç; dün kendisine “yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür edildi” ve yerine başka bir meclis üyesi atandı.

Emel Çakaloğlu Bodrum Gündem’e yaptığı açıklamada ; “Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras bir kan değişimi yapmak istedi. Tam olarak nasıl bir gerekçe ile bu görev değişimine karar verdiğini bilmiyorum.” dedi.

Emel Çakaloğlu, siyasi bir kimliktir, Belediye Başkanı Ahmet Aras ile aynı siyasi partinin üyesi ve yoldaşıdır.

Ortada ciddi bir gerekçe olmadan “görevden almak” gerçekten çirkin bir söylem, hele “kan değişimi” gibi bir söylemle bunu yapmak, kan dondurucudur. Emel Çakaloğlu meclis üyesi olmasa neyse.

Korkarım bir gün Ahmet Aras kendisini de görevden alır.

Çekilir bir kenara, “kendimi görevden aldım çalışmıyorum, yeni kana ihtiyaç var.” der mi, der. Çünkü yaklaşık 2 yıl altı aydır, sistematik olmayan, anlık atamalar yapıp “yok beğenmedim” diyerek çok sayıda atama yapmıştır.

Son zamanlarda belediyeyi nereden geldiği, ne işe yaradığı belli olmayan koordinatörlerle doldurması işin farklı bir yanı.

İnsan yoldaşını ötekileştirir mi?

Her yıl; siyasi başkan yardımcılıklarına, diğer meclis üyelerinden atama yapılmış olsa, bunu parti ve meclis üyeleriyle kararlaştırsa, değişimlere söylenecek söz yok.

Lakin…

Yoldaşına “sen bu işi yapamıyorsun” der gibi; “teşekkür ederim, kan değişimi gerekli belediye de.” diyorsan, değişime yukarıdan başlamak gerekir.

Yoldaş diyeceksin, yolda bırakacaksın…

Başkan Aras’a bu konuda kim güvenir artık bilmem, ancak Emel Çakaloğlu’nun yerine ataması yapıldığı söylenen meclis üyesi İlknur Ülküm Seferoğlu’nun yerinde olsam, bu teklifi kabul etmezdim veya etmem.

Ben kimse değilim, kimsede ben değil.

Bizden uyarması; 6 Eylül günü göreve başlayacağı söylenen İlknur Ülküm Seferoğlu’nun, 9 Eylül’de görevden alınmayacağının garantisi yok.

Siyasi kimlikleri olan bu insanlar ve CHP grubunda bulunan tüm meclis üyeleri bir araya gelerek, bu konuyu değerlendirmeli ve tavır almalıdır.

Yoksa bu gün Emel Hanım’a yapılan nezaketsizlik, yarın diğer meclis üyelerine de yapılabilir.

Kimsenin yetki ve sorumluluk alanına ve tercihlerine söyleyecek sözüm yok . Yoldaşını, gerekçesiz gerekçelerle görevden alanlara sözüm var.

Emel Çakaloğlu ne yaptı da görevden alındı?

Bu konuda Ahmet Aras bir açıklama yapmalıdır. Yeter mi yetmez, CHP İlçe Başkanı aynı zamanda meclis grup başkanıdır. Halil Karahan bu durumu nasıl değerlendiriyor, bilmek istiyoruz.

Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’da bir daha CHP kazanmasın diye çabalıyorsa kendisine kolay gelsin, ancak uğraşı boşadır.

“Sorun yoldaşta değil, yoldadır.” Yolunuzu kontrol edin

Vesselam…

Yazarın Diğer Yazıları