DOLAR
32,1994
EURO
35,0213
ALTIN
2.505,01
BIST
10.739,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
32°C
Muğla
32°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
27°C

Yetmez Ama Hayır!

Aktur tatil sitesi

Yetmez Ama Hayır!

Cengiz Holding’in, Cennet Koy’ da yapacağı inşaatın yapı ruhsatı iptal edildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bir basın toplantısı düzenleyerek yapı ruhsatını “Anayasanın Üstünlüğü Açısından İptal Ettim” dedi

Anayasa Emrediyor ; “Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez.”

Peki, bize küfredenlere koştura koştura ruhsat verilmesinin sebebi neydi ki, şimdi çark ettiniz? Küfredenlere neden bu kadar sahip çıktınız? Sonrada Hak , Hukuk, Adalet diyorsunuz.

Hani “adamın anasının ak sütü gibi helal” diyorsunuz ya, bize küfredilmesi de helal midir?

Her tapusu olanın mülkiyet üstünde tasarrufu olamaz. Bodrum Belediyesinin üstünde tonlarca yeşil alan tapusu var, hadi benim diye satın bakalım. Tapusu belediyede olsa da, tapudan terkin yapılması gerekirken yeşil alanları elinizde tutuyorsunuz, bu dahi hukuksuzluktur.

Yapı ruhsatının iptalini kendi başarısı olarak göstermek isteyenler oldu elbette, mutlaka her kesimin ufakta olsa bir etkisi olmuştur.

Ancak…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu konuda son noktayı koyan kişidir. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun süreçle bizzat ilgilenmiştir. İşin gizli kahramanları var elbet, şimdilik adları bende saklı.

Süreç ne olacak…

MUÇEP, TMMOB, KENT KONSEYİ işin uçunu bırakmamalı. Madem Anayasanın üstünlüğü söz konusu ve konu hakkında yüksek mahkeme idareler kurul kararı var, yerel mahkemeler yürütmeyi durdurma veremez.

Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verebilmesinin koşulu “Danıştay veya idari mahkemeler, idari işlemin uygulanması halinde, telafisi güç veya imkânsız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması şartlarının birlikte gerçekleşmesi durumunda…..” verebilir.

Burada; eğer mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma verilirse, o takdirde “telafisi güç veya İmkansız” durum gerçekleşir. Doğa tahribatının geri dönüşümü söz konusu değil.

Dönelim Belediye Başkanının basın toplantısına. Bir dakikalık söyleyeceği konuyu 30 dk da anlatma başarısı gösteren Aras, kaçak yapıları yıkmanın güçlüğünü anlatırken dahi samimi değildi.

Yılmaz Özdil’in kaçak binasını birkaç gün içinde yıkma çabası gösterip, kısmi yıkımda baş rollerde oynarken hukuk yoktu da, sermayenin kaçaklarını yıkarken mi hukuk var?

Yasa açık; yasallaşamayacak tüm yapılar hemen yıkılabilir. Hemen alınacak kararları, aylar sonra alırsanız konu anlattığınız gibi olur.

Müfettişler incelesin encümen kararlarını. Yapı Kontrol Müdürlüğü kaçak inşaat tutanaklarını, kaç günde encümene gönderiyor.

Sayın Aras, madem konu Anayasanın üstünlüğü, peki size anayasayı çiğnettirip yapı ruhsatı düzenlemeye sevk eden neydi? Bu süreçte açıklamalar yaparak, Bodrum Halkına her şeyin hukuksal olduğunu ifade eden hukukçu, imardan sorumlu başkan yardımcınız istifa edecek mi? Yada siz halkı yanlış bilgilendirdiği için yardımcınızı görevden alacak mısınız?

Tasarruf sizin tabi ki  , yardımcınızın babasının yazdığı kitabın basım ve dağıtım maliyetlerinin belediye tarafın karşılandığı söyleniyor, iş nerelere gidecek bakalım?

İmar Müdürü’nüz, aynı zamanda plan proje Müdürü olan gözdeniz müdür ile ilgili tasarrufunuz ne olacak? Halen mecliste alınan imar uygulamasında madde 18 uygulanacak alandaki mülkiyetler için meclis üyelerini kasten yanlış bilgilendirmekte, doğal olarak sizi de yanlış bilgilendirdi yada ikiniz birden meclisi yanlış bilgilendirdiniz.

Cengiz Holding yürütmeyi durdurursa ne olur…

Büyükşehir Belediyesi, döküm alanı olmadığından dolayı hafriyat için kendi alanlarında stoklamaya da izin vermez istese. Döküm alanı için hazine arazisi kiralamak istemişler, şu ana kadar kiralama için onay verilmemiş.

Gölköy’de, mülkiyeti hazineye ait mera vasfında birkaç parsele, birileri tarafından çöküldüğü ve bu alana hafriyat döküleceği haberleri gelmekte.

Olayın takipçisiyim…

Vesselam…

Fotoğraf : Bodrum Sıcak Haber 

polat-galle