DOLAR
32,4428
EURO
34,7579
ALTIN
2.439,71
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Sahibinden mi Kiralık ?

Aktur tatil sitesi

Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü’nden ilandır. Satılık, kiralık, arsa, ev, tarla, bağ, bahçe, tekne elde ne varsa satılır. Bodrum’un en büyük emlak ofisi desek yalan olmaz.

Arsa, ev, işyeri almak isteyenlerin ilk aklına gelen, Belediye, Hazine, Milli Emlak ve İcra satışlarıdır. İcra satışları haricinde, ucuza yer bulma ihtimalleri bu günkü koşullarda olası değildir.

Yeni bir ilan, yeni satış ve kiramalar.

Muğla İli, Bodrum İlçesi, Gürece Mahallesi 173 Ada, 3,4,5,6,7,16,18,118,121,122,123,124 Parseller, toplam 287.313,54 metre kare, cinsi çalılık, kullanım amacı Mesire Alanı, 5 yıl süreyle , yaklaşık yıllığı 500 bin Türk Lirasından, 23 Haziran 2020 saat 14 :30’da, Milli Emlak Müdürü Odasında iyi fiyat verene kiralanacak.

Hani insanın içinden satmadıklarına şükretmek geliyor.

Kiralanmak üzere ilana çıkan mülkü incelediğinizde, “kim burayı ne yapacak?” diyebilirsiniz ki ben dedim, kiralanma olasılığı yoksa, neden ihaleye çıkar demekten de kendimi alamadım.

İşin içinde bilmediğimiz bir şeyler mi var dedim kendi kendime.

Bodrum’un ortasından yapılması planlanan Torba – Turgutreis bağlantı yolunun, bu parsellerin tam ortasından geçtiği bilgisine ulaştım. Ohhh ne güzel sağlı sollu, arada kara yolu, neler yapılmaz ki demekten kendimi alamadan kurcalamaya devam ettim konuyu.

Bu parseller için kira bedeli aslında çok yüksek…

Kiralayan kişi hayvancılık yapacak desek kirama şartlarına uygun değil, enerji üretecek desek yine olmuyor, çünkü kiraya verilme amacı mesire alanı.

Lakin üst ölçekli ve alt ölçekli imar planlarında bu parsellerin mesire alanı olduğuna dair herhangi bir işaret yok. Aksine Doğal ve Ekolojik Yapısı Korunacak Alan içerisinde kalmaktadır.

Şimdi soracaksınız, Doğal ve Ekolojik Yapısı Korunacak Alan nedir diye. Anlatayım kısaca; “Yapılaşma planlaması yapılmadan, çivi dahi çakamasın.” diyor plan notları. Bu alanın tamamı “Doğal Sit”

Bakalım Muğla, Denizli, Aydın 1/100 Binlik Çevre Düzeni Plan notlarına;

4.47. DOĞAL VE EKOLOJİK YAPISI KORUNACAK ALANLAR:

Kayalıktaşlık, Makilik-Fundalık-Çalılık, Plaj-Kumsal, Sazlık-Bataklık, Kanyon Ve Benzeri Doğal, Ekolojik, Topografik, Jeolojik, Yerel Bitki Örtüsü Ve Silüet Gibi Özelliklere, Tarımsal Değerlere Sahip Olan Ve Bu Planın İlke Ve Stratejileri İle Nüfus Kabulleri Doğrultusunda, Bu Planla, Yapılaşmaya Kapatılması Öngörülen Alanlardır.

Başkaca bir not var mı, var elbette ;

8.14. DOĞAL VE EKOLOJİK YAPISI KORUNACAK ALANLAR

8.14.1. Bu Planda, Doğal Ve Ekolojik Yapısı Korunacak Alanlar Olarak Gösterilen Sit Alanları, Günübirlik Kullanım İzni Verilenler Hariç, Yapılaşmaya Açılamaz; Ancak, Bu Alanlarda 19.06.2007 Tarih, 728 Numaralı İlke Kararlarında Belirtilen Yapılaşmaya Yönelik Hükümler Dışındaki Diğer Hükümler Geçerlidir.

Günübirlik kullanıma açık mı bu alan, şimdilik değil, bunun gerçekleşebilmesi için yeni imar planı yapılması gerekir. Bu işlem uzun bir süreci gerektirir.

8.14.2. Bu Planda, Doğal Ve Ekolojik Yapısı Korunacak Alanlar Olarak Gösterilen Sit Alanları Dışında Kalan Alanlarda, Bugünkü Arazi Kullanımı Devam Ettirilecektir. Zorunlu Olan Teknik Altyapı Hizmetleri Uygulamaları Dışında, Doğal Bitki Örtüsü, Topografya Ve Silüet Etkisini Bozacak Ya Da Çevre Tahribatına Sebep Olacak Hiçbir Uygulama Yapılamaz. Bu Alanlar, Yapılaşmaya Açılamaz.

Bu kadar engel varken bu alanı kiralamak isteye olur mu sizce? Olmaz diyeceğim birileri ihaleye girip alacak. Durup dururken, koskoca Milli Emlak Müdürlüğü bu alanı neden ihaleye çıkarsın?

Aklıma gelen; bu işin adrese teslim, yani talep üzerine ihaleye çıkarıldığıdır. Ancak kısa bir zaman içerisinde değerlendirilemeyecek bir mülk için, neden yıllığı 500 Bin Türk Lirası verilsin. Mutlak ileriyi gören, rant işlerinden anlayan ve çok parası olan biri veya birileri bu işin içindeler diye düşünüyorum.

İşin püf noktası kiralama yapıldıktan sonra, bu alanın satışını talep edilerek, mülkün el değiştirmesi sağlanacak olmasıdır.

Fala bakmıyoruz ama şeytanın avukatlığını yapmak bizim işimiz olsa gerek.

Kamuya ait gayrimenkullerin kamu özel mülküne konu olsun veya olmasın , her ne olursa olsun (zorunluluktan kaynaklanan istisnai durumlar hariç) satılmasına karşıyım. Devlet bütçesine gelir elde etmek için yapılıyorsa, yanlış yapılıyor demektir. Babadan miras kalan hayırsız evlat durumuna düşeriz sonra.

Kentin gelecekte nefes alacağı alanları, birilerine, para gelecek diye verilmemelidir. Doğa, rant uğruna talan edilmemelidir. Bodrum gibi benzersiz yerler, küçük metropoller haline getirilmekten kaçınılmalıdır.

Kent paydaşları bu ve benzeri duruma sessiz kalmamalıdır.

Başkan Aras’a bir gönderme yapayım. “Biz mülk satmayacağız, gerekirse mülk alacağız.” demişti. Eğer kamu mülklerinin elden çıkmasına ve gerçekten Bodrum’un küçük metropol haline dönüşmesini istemiyorsa, bu tür kiralama ve satışlara karşı çıkmalıdır.

Bodrum’da bulunan yüzlerce sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, yurttaş inisiyatifi ve Kent Konseyi konuyu gündem yapıp, geniş kitlelere duyurmalıdır.

Siyasi parti ilçe başkanları basın üzerinden polemik yapacaklarına, iş birliği yaparak bu ihaleye engel olmalılar.  

Bu ilan “Sahibinden” midir, elbette değildir. Bu parseller halkın malıdır ve yöre halkının onayı olmadan kiraya verilmemeli ve satılmamalıdır.

Her şey bittikten sonra yas tutmak, tembellerin işidir.

Vesselam…

Aktur tatil sitesi
Yazarın Diğer Yazıları