DOLAR
32,3082
EURO
35,1726
ALTIN
2.282,17
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
23°C
Muğla
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Kim Haklı Dersiniz?

Aktur tatil sitesi

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın dün sosyal medyada Ali Ağaoğlu’nun Milas sınırları içerisinde gerçekleştirmeye çalıştığı projeye tepki açıklaması, bir çok yaygın ve yerel basında yer aldı.

Binlerce beğeni, yorum, bravo başkan edaları yine yükseldi.

Başkanın sadece Bodrum Sınırları içerisinde değil, dışında da haklarımızı savunması  bize gurur verdi tabi ki. Kim koskoca Ali Ağaoğlu’na kafa tutup, ders verici açıklamalar yapabilir ki.

Proje alanı Milas’ta, Başkanın yetki sınırları dışında gibi görünse de değil.

Bodrum Belediye Başkanı aynı zamanda Muğla Büyükşehir Belediye’si meclis üyesidir. Bodrum Belediyesi; bir başkan, iki başkan yardımcısı, ve yılların eskitemediği imar komisyonunun vazgeçilmez başkanı olmak üzere, toplam 7 kişi ile Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nde temsil ediliyor.

Belediye Başkanı Ahmet Aras açıklamalarında haklı mı haklı, ama kendince haklı …

“Peki, bu akıl almaz boyutlardaki projenizin aynı boyutlardaki su ihtiyacı ve kanalizasyon tahliyesi başta olmak üzere bölgemizde oluşturacağı devasa yükler ile neden olacağı doğal hasarlar, ne olacak ?”

Bu açıklama gerçekten takdir edilmeli…

Ali Ağaoğlu’nun yapmaya çalıştığı proje iki aşama, gündemde olan ilk aşamaya baktığımızda kullanılan alan ve yerleşecek nüfus dikkate alındığında, Bodrum Belediye Başkanı’nın göreve geldiği günden beri imzaladığı yapı ruhsatlarına ve sırada bekleyenleri orantılılarsak, sonucun Ali Ağaoğlu’nun projesinin çok üstünde olacağı kesin.

Son imzaladığı yapı ruhsatı, 70 bin metrekarede, yaklaşık 400 bağımsız bölüm. Kendi hesaplarıyla bakarsak, bin 200 nüfus, çalışanları, gelen gidenleri, gerisini siz hesaplayın artık.

Yani Ali Ağaoğlu parsel parsel projesini gerçekleştirse, Ahmet Aras Açısından  problem yok gibi.

Ahmet Aras, halkın parasını düşünerek açıklamasına devam ediyor.

“Yoksa siz 12 milyar TL kazanın diye milyonlarca metrekarelik inşaat alanınıza halkın parasıyla altyapı sağlanmasını mı bekliyorsunuz ?”

Bu söylem, başkanın belediyecilik konusunda bilgilerinin eksik olduğunun göstergesidir. Alt yapı kamu eliyle yapılsa dahi, katılım payı adı altında mülk sahiplerinin hissesi oranında, kendilerinden alınır.

Zaman zaman imar konularında açıklama yapan ve “kanuni hakları yapı ruhsatı vermek zorundayız.” diyen ve bunun kazanılmış hak olmasa da “kazanılmış hak” olarak gösteren Ahmet Aras, Ali Ağaoğlu projesinde ne gibi bir kanunsuzluk görmüştür ve bu konuda yargı yoluna gitmiş midir?

Kimse, “Ankara’dan izinler veriliyor.” demesin sakın ola ki…

Milas’ta gerçekleştirilmek istenen proje imar planları, Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi yetkisindedir.

Ahmet Aras, üyesi olduğu meclise bu konuyu getirecek mi?  Bodrum Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı, aynı zamanda Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanıdır.

Sayın Aras mevcut planın iptalinin meclise taşınması ve iptal edilmesi sizce sorunu kökünden çözmez mi?

Yapı ruhsatı verme yetkisi ise, Milas belediyesindedir.

Öyle beylik laflarla bu işler olmuyor.

“Özetle Ali Bey, Bodrum’un Belediyesi, Başkanı ve Halkı olarak, projenize de Bodrum markamızı kullanmanıza da karşıyız çünkü, sizin 12 milyar TL’lik kazanç hayalinizin ağır sonuçlarına evet diyen, Bodrumluyum diyemez.”

Sanırım tepkinin gerçek nedeni burada gizli…

Gizem dolu açıklamanın halkın çıkarı için mi yapıldığı, yoksa arka planda başka hesapların mı yapıldığı, elbet gün yüzüne çıkacak.

Sayın Aras gerçekten Bodrum Halkının çıkarlarını düşünüyorsa, Bodrum Belediyesi’nden kiraladığı ve halen işletmeye devam ettiği, üstelik Yapı Kayıt Belgesi Alarak “burası benim” dediği, “aslında ben yapmadım, ortağım yapmış.” diye ilan ettiği yerdeki, Yapı Kayıt Belgelerini iptal ettirdi mi, ettirecek mi?

Cambaza bak numarasını herkes bir kenara bıraksın, yemezler.

Ahmet Aras, kendi kaçak yapılarını unutturmak için bu açıklamayı yaptı ise, bu sevdadan vazgeçmelidir.

İşin oluruna bakalım. Ali Ağaoğlu Bodrum Belediyesi faaliyetlerinde kaç sponsorluk yapmalı, kaç araç bağışlamalı, bunun kaçı makam aracı olmalı, ödemeler kayıt dışı mı olmalı karar verin de adam işine gücüne baksın, demek geliyor insanın içinden.

Merakımdan soruyorum…

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras bir araya gelerek bu konuyu hiç görüştüler mi? Görüştülerse ne gibi bir sonuca bağladılar?

Sonuç olarak…

Son dönemde belediye faaliyetlerinin sponsorları, araç bağışları, yapılan işler incelendiğinde Ahmet Aras’ında söylediği gibi “kirli paralar” nerelerde, nasıl temizleniyor ortaya çıkacaktır.

Bodrum Yarımadası’nda halkın çıkarlarını koruyamayan, sermaye yandaşlığı yapılarak doğanın talan edilmesine, kaynakların çarçur edilmesine neden olanlar,  beylik laflar etmemelidir.

Ali Ağaoğlu projesi doğrudur yanlıştır incelenmeli…

Engel olunmak isteniyorsa yol belli. Kimse “benim yetkim yok” diyerek topu taca atmamalı. Kim kaçak iş yapıyorsa, onunla ahbap olan yetkililer bu lafım size ;

Yatırımcıları önce afişe edip, sonra otellerinde toplantılar yapıyorsunuz. Bodrum dışına çıktığınızda yanlarından ayrılmayıp, boy boy pozlar veriyorsunuz.

“Yandaş medya” diye tepki gösterilen basının köşe yazarlarının, her daim yanlarında bitiyorsunuz. Saray randevularınızı dahi onlarla almaya çalışıyorsunuz.

İşin ayrıntıları az sonra gelir mi bilmem…

Kim Haklı Dersiniz?

Vesselam…

Bodrum Ev Emlak
Yazarın Diğer Yazıları